New skills unlocked :)

2017,Alfred,Juli 2017 | Sunday July 30 2017 20:36 | Comments (2)

Bilen på Coop

2017,Alfred,Juli 2017,Syskonen,Viktor | Saturday July 29 2017 20:19 | Comments (2)

Då vi handlade igår så stod det en bil-kundvagn i kundvagnsparkeringen. Den brukar aldrig vara ledig. Så jag sade till Jimmy att det väl hade varit kul för Alfred att ta den. Det tyckte Alfred med 🙂 . Och Viktor, han brukar ju alltid tycka att det är superkul att sitta i en vanlig kundvagn (det är väl något kilo kvar till maxvikten nu :p ).

Vid ingången till Coop och killarna har just placerats i sina vagnar.

Dock har jag inte riktig rutin på att ha syskon än märker jag. För det dröjde inte lång tid förräm Viktor GALLSKREK för att han inte fick sitta i bil-vagnen. Viktor är ju ..ehhm..väldigt bra på att påpeka att han är missnöjd och han har enorma röstresurser (tänk Pavarotti-bebis, på ett ungefär). Så vi fick placera båda i bilen.

Nöjda för nu

I en stund var allt frid och fröjd, men sen blev Viktor arg igen. Så då fick vi låta han sitta själv ett tag.

Det tyckte han var skoj i början. Min inre bacillfobiker försökte ignorera att han sög på tutan och slickade på ratten :p . Men sen så blev han arg igen. Han försökte ta sig ut ur bilen – antog att han såg en möjlighet att gå nu då han var vid markhöjd. Då fick Jimmy bära honom. Sen lämnade jag ekipaget och begav mig iväg med kundvagnen, så vi fick något inhandlat. Men det var kanske inte så konstigt att Viktor var lite grinig, för det var hans sovtid. Han åt lite i bilen och sen somnade han i sin bilstol påväg hem. Så sov han fram till klockan 04.48 :p .

Söderåsen

För ett tag sen var vi på utflykt på Söderåsen ihop med Lena. Det var en regnig dag men det hindrade inte oss! Såhär peppade var killarna:

Skäralid var vackert och stämningsfullt i regnet.

Alfred, Lena och jag gick upp till en höjd. Jag var imponerad av hur mycket Alfred orkade gå i backar!

Dock fick bara vuxna gå ut till utsiktsplatsen. De var fint men läskigt.

Sen fikade vi på Lotta på åsen. Vi åt kakbuffe men Alfred åt mest sockerbitar :p .

 

Kvinnaböske krog

2017,Juli 2017 | Wednesday July 26 2017 06:49 | Comments (0) Tags:

När vi var på landet så passade Päronen grabbarna så att jag och maken kunde äta middag ihop 🙂 . Sköööönt!

Bäst var efterrätten, hjortronparfait, som maken äter här.

Och jag tyckte det var kul att få användning för min nya klänning, en klänning i 60-talsstil med hög saturation i färgerna 🙂 .

Förra sommaren hade jag också en favoritklänning som hade blommor i starka färger. Den hade jag dock lånat av en kompis så den har jag inte kvar, och jag tror kanske inte att passformen varit så bra nu, men det var en riktig favorit.

 

 

 

Letar i kökslådorna

2017,Juli 2017,Viktor | Tuesday July 25 2017 18:18 | Comments (0)

Viktor han ser köket som en stor lekplats, där han kan dra ut lådor och dess innehåll (och klättra upp i dom…). Golvet fylls snabbt av durkslag, kastruller etc. Och ibland hittar han något extra bra i lådorna – som de här muffinsen som Jimmy och Alfred hade bakat.

Såhär glad blir han då han får muffins till efterrätt.

 

Hotellet vid Kolmården

Så kommer ett sista inlägg från vår resa, nämligen om hotellet. Vi bodde en kvarts biltur från Kolmården, på Villa Fridhem. Ett riktigt bra boende 🙂 . Det var mycket barnvänligt (kanske inte så konstigt med tanke på närheten till Kolmården) och samtidigt ett vackert ställe.

Barnvänligheten syntes bl.a. genom:

En gratis barndrink per kväll

Minidisco för kidsen varje kväll (Alfred var med en kväll, Viktor var bara med en liten stund, sen utforskade han hotellets konferensdel)

Mycket barnleksaker

Sandlåda

Majskrokar fanns med på frukostbuffén. Då blev Viktor såhär glad:

I boedepaketet vi köpt så ingick en tvårättersmiddag, så en av kvällarna så tog vi med barnen till den fina restaurangen. För ett antal år sen så hade jag stört mig som bara den på sådana som oss i en fin restaurang och tyckt att sådana inte borde vara i städade rum :p , men nu tyckte jag att det var en rolig syn hehe 😉 .

Vi började med fördrink.

Jag var nöjd för jag hamnade ensam på min sida av bordet 😉

Man har inte mycket tid på sig att ta foto :p

Fördrink för Alfred idag igen 🙂 .

Sen var det matdags för gänget.

Alfred åt bra från barnbuffén

Då han ätit klart så fick han se på plattan. Ett tips till föräldrar är att köpa barnhörlurar, då stör man ju ingen heller…

Viktor kastade sig på maten. Pannkakor är en ny favorit.

Grädden är också poppis

Viktor pratade på som bara den under middagen, bl.a så höll han långa monologer för servitriserna då de dukade av :p . Och så pratade han med pappa också (och tuggade lite grann på honom).

Maten var mumsig. Men vi hoppade över dessert då vi kände att vi kanske inte kunde sitta där så mycket längre innan tålamodet tröt hos Viktor :p .

Rent och fint :p

Efter maten så gick Alfred till minidiscot och vi kollade på omgivningarna. Killarna var uppe läääänge.

Sen så hade hotellet även en relaxavdelning med pool, men det var lite väl optimistiskt att tro att man skulle hinna utnyttja den :p .

Kolmården

På väg hem från Stockholm/Uppsala så stannade vi till och besökte Kolmården under två dagar. Vi tyckte att Kolmården var ett toppenställe!

Först var vi på Bamses Värld:

Teater

Godiståget

Skalmans bilar (titta vem som fick hänga med i baksätet 🙂 ).

Dunderhonungsburkarna

Sen så tittade vi förstås på djur. Här är några av dom. Min favorit var den röda pandan.

Tigrarna kan man kolla på då man är inomhus. Just då vi var där så började det regna rejält. Riktigt rejält. Vi hade lämnat regnkläderna i bilen, då det inte var prognosticerat regn någonstans :p. Men jag tror knappast att regnkläder hade hjälpt mot det skyfallet. Så vi var kvar i det lilla utrymmet inomhus i en timme, tills det slutade regna. Då hade rätt så många gått hem, så då blev köerna kortare så i slutändan var det bra med regnet 🙂 . Bl.a. så var det knappt någon kö alls på Wildfire, deras “vuxen”-berg och dalbana. Jag kände adrenalinet pumpa då jag skulle åka och tänkte att det skulle bli superskoj, för den såg ju rätt läskig ut. Jag hade inte gjort någon större research om Kolmården tidigare (jag har slutat att läsa på så mycket om saker man åker till, vill ha en viss överblick men detaljerna vill jag uppleva själv snarare än läsa om i förväg), så jag hade missat att den var lite mer extrem… Här är urklipp från Kolmårdens hemsida:

“Wildfire är världsunik och har satt flera rekord inom berg- och dalbanebranschen; näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner (när du åker uppochner). Och det är i jämförelse med banor i hela världen.”

Den var kul, men lite tagen blev jag, det måste jag säga. Det kändes som att nivån av alla kroppens hormoner (och kanske kroppens organ också :p) blandades om rejält, så jag kände mig helt konstig efteråt, ungefär som man överlevt en katastrof. Speciellt inversionerna påverkade en. Jag tyckte det räckte bra att åka den en gång, så sen nöjde jag mig att åka Delfintåget med Alfred :p .

En del av Wildfire

Fotot som jag köpte därifrån 

Delfintåget (som vi åkte mååånga gånger). I slutet av den regniga första dagen var det ingen kö!

Vi behövde inte heller köa till delfinshowen. Den var mycket vacker. Fast det var lite svårt att fokusera då man hade hand om Viktor :p

Den första dagen avslutade vi med en safaritur. Det var lite kyligt och småregnigt, så det var ingen kö. Vi var på Kolmården mellan klockan 1 1 och 19.30 ca den första dagen (killarna var så speedade så de somnade inte förrän runt 22-tiden den dagen :p).  Så under dag 1 hann vi med att göra det mesta, så under dag 2 kunde vi ta det lite lugnare och göra om de bästa sakerna och se djuren vi inte hann se 🙂 . Bl.a. så började vi med en safaritur, då klockan var “Viktor-sovtid”.

Det blev en hel del ätande – mexikanskt, asiatiskt och burgare.

Viktor gillar pommes frites 😉

Så sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig tur till Kolmården. Vi kommer nog åka dit fler somrar 🙂 .

Alfred och jag i Uppsala

Dagen efter jag åkte tillbaks till Stockholm från Uppsala så åkte jag iväg till Uppsala igen. Denna gången hade jag med Alfred och vi skulle åka och hälsa på Lena.

Alfred åker tunnelbana, och sen åkte vi tåg där vi satt på ovanvåningen.

Då vi kom till Uppsala gjorde vi några ärenden på stan och fikade. Vi gick till biblioteket och lekte på deras barnavdelning och lånade barnböcker. Sen gick vi till domkyrkan. Trots att jag varit i Uppsala ett antal gånger så har jag aldrig varit innanför domkyrkans portar. Det är en mäktig kyrka måste jag säga. Lena som är mycket kunnig i historia satte sig med Alfred intill Gustav Vasas grav och berättade om de svenska kungarna.

Alfred lyssnar på historier

Efter detta gick vi till Pelle Svanslös-lekplatsen.

Vi tänkte även kolla på slottet, men det var stängt. Sen gick vi hem till Lena. Alfred och Lena vilade på soffan och lyssnade på ljudboken där Gösta Knutsson läste Pelle Svanslös.

Alfred fick välja hur han ville sova och han ville hellre sova med Lena i hennes säng än med mig, så jag kamperade på soffan. Alfred sov bra då han väl somnade. Dagen efter så åt vi våfflor. Jag tror att Alfred åt 5 stycken!

Vi gick till tåget via två lekplatser, och sen hann vi med tåget i sista minuten. Alfred var mycket duktig på att resa. Han kommenterade hur “jättemånga” människor det var på Stockholms C och tågen.

Under tiden som vi var borta höll Jimmy ställningarna med Viktor i farbror Mickes och Annas inte helt barnsäkrade hus.

Viktor 11 månader

2017,Juli 2017,Viktor,Viktor fyller månad | Thursday July 13 2017 07:53 | Comments (1)

Som jag skrivit tidigare så har Viktor börjat gå själv, strax innan 11-månaders ålder. Han är duktig på att ha balans och tar sig fint från sittande till stående (det kommer jag ihåg att Alfred lärde sig efter han började gå, så saker kommer i lite olika ordning). Just i gåendet är han lite mer försiktig än vad Alfred var, men då det gäller att klättra…då är han inte så försiktig. Han älskar att krypa upp och ställa sig på saker, som tex dammsugare (han älskar dammsugaren) eller paket.

Grytan och tidningen på golvet har Viktor placerat där :p

När vi var hos en kompis till Alfred så hittade Viktor en stor leksakstraktor att klättra upp på. Han blev överlycklig, men sen ramlade han ner från den och blev jätteledsen. Jag tog upp och höll om honom, och han somnade av utmattning av att varit ledsen. Mysigt att ha en sovande bebis i famnen, det händer inte så ofta i denna ålder.

Han tycker bäst om att vara i köket, där han kan dra ut saker ur lådor.

Här i päronens kök. Mikron är också en favorit.

Han är en MYCKET ljudlig bebis… Han har en stark basröst och ger ifrån sig arga morrande ljud om han inte är nöjd. Ibland tror man att han har slagit sig, men då visar det sig att han bara är arg, t.ex. för att han inte når nyckeln i dörren :p . Man missar inte att han är missnöjd, om man säger så… Han har mycket åsikter nu, stretar emot då man byter blöja, matar med sked, etc.

Då han äter så vill han äta själv – det är inte så kul att få en sked i munnen. En ny favorit är pannkaka. Han har 7 tänder, och säkerligen så är fler på g. Snart är det dags för det första besöket på folktandvården. Han är ofta törstig, och det bästa är fortfarande att amma. Det är lite svårt det där, jag vill inte sluta helt men det är inte så lattjo att natt-amma heller… Nya tag i projekt sluta natt-amma snart då vi har fått lite ork.

Allvarlig Viktor med sin dricka-flaska (som han förstört med sin våldsamma hantering).

 

Han älskar vatten och att bada. Om någon annan badar så vill han klättra i.

 

Han brukar fortfarande somna vid 18-19-tiden, men om man är iväg på utflykt och han nickar till på eftermiddagen så blir det mååånga timmar senare. Då det händer kul saker så har han visat sig ha samma “Override” som Alfred och hans far, d.v.s. han kan vara uppe tok-länge fast han är trött.

Och så gillar han att ta saker över huvudet som en mössa. Förutom då de saker som är mössor och man faktiskt ska ha på huvudet :p . Som solhattar.

 

 

 

Första natten iväg själv

Den 1:a juli var jag iväg från Viktor för första gången. Jag hade varit lite orolig för detta, men det gick ok ändå, Jimmy klarade att hålla ställningarna med hjälp av vällingflaskan.

Jag var på 40-årsfest i Uppsala. Det visade sig att det var omläggningar pga Citybanan så det var lite struligt med kommunikationerna från södra Stockholm, men jag kom fram. Jag satte mig på en restaurang och åt sushi själv i lugn och ro, kändes lyxigt. Det var en riktigt solig och fin dag i Uppsala och jag kände mig som om jag hade rymt :p . Sen checkade jag in på hotell. Kan inte komma ihåg att jag har bott själv på hotell på en ren nöjesresa någon gång. Det var nice 🙂 , även om jag inte hann vara där supermycket. Tyckte om rummet och ett plus för att de hade mycket bra mörkläggningsgardiner. Dagen efter trodde jag att jag vaknade mitt i natten, men det visade sig att klockan var 9 :p .

Satt lite på deras balkong utanför relaxavdelningen, det var gassande sol.

Sen gick jag till partajet – det är mycket vackra villaområden man passerar om man går österut från stationen. Jag tog det lugnt på festen – jag är ju ingen partypingla nuförtiden precis. Sov somsagt gott. Sen åt jag frukost, den var god, men som vanligt på hotell på helger så är det lite för mycket folk för att vara rofyllt. Dock kan man ju vara där då frukosten öppnar för att undkomma det problemet, men inte då man för första gången på länge får sova ostört :p . Jag gick en tur i Uppsala, kollade på Linnés trädgård och handlade barnpyjamas. Kände mig dock allmänt oinspirerad denna söndagen – ville mest tillbaks till familjen, så sen hoppade jag på ett tåg hem. Pga Citybanan så fick jag byta till tunnelbana i Stockholm C. Efter ett tag där fick jag byta till snabbtåg. Jag gick till snabbtågsstationen och satte mig på en bänk. När väl tåget skulle gå så märkte jag att ett band från ryggsäcken fastnat i mönstret i bänken. Det var lite snopet, för jag falerade på stresstestet att få ut bandet medan tåget stod på perrongen, så jag såg det åka iväg. När väl tåget hade gått så insåg jag att det inte var så svårt :p . Så Jimmy fick komma och hämta mig.

 

 

Next Page »