Jul 13 2017

Viktor 11 månader

Som jag skrivit tidigare så har Viktor börjat gå själv, strax innan 11-månaders ålder. Han är duktig på att ha balans och tar sig fint från sittande till stående (det kommer jag ihåg att Alfred lärde sig efter han började gå, så saker kommer i lite olika ordning). Just i gåendet är han lite mer försiktig än vad Alfred var, men då det gäller att klättra…då är han inte så försiktig. Han älskar att krypa upp och ställa sig på saker, som tex dammsugare (han älskar dammsugaren) eller paket.

Grytan och tidningen på golvet har Viktor placerat där :p

När vi var hos en kompis till Alfred så hittade Viktor en stor leksakstraktor att klättra upp på. Han blev överlycklig, men sen ramlade han ner från den och blev jätteledsen. Jag tog upp och höll om honom, och han somnade av utmattning av att varit ledsen. Mysigt att ha en sovande bebis i famnen, det händer inte så ofta i denna ålder.

Han tycker bäst om att vara i köket, där han kan dra ut saker ur lådor.

Här i päronens kök. Mikron är också en favorit.

Han är en MYCKET ljudlig bebis… Han har en stark basröst och ger ifrån sig arga morrande ljud om han inte är nöjd. Ibland tror man att han har slagit sig, men då visar det sig att han bara är arg, t.ex. för att han inte når nyckeln i dörren :p . Man missar inte att han är missnöjd, om man säger så… Han har mycket åsikter nu, stretar emot då man byter blöja, matar med sked, etc.

Då han äter så vill han äta själv – det är inte så kul att få en sked i munnen. En ny favorit är pannkaka. Han har 7 tänder, och säkerligen så är fler på g. Snart är det dags för det första besöket på folktandvården. Han är ofta törstig, och det bästa är fortfarande att amma. Det är lite svårt det där, jag vill inte sluta helt men det är inte så lattjo att natt-amma heller… Nya tag i projekt sluta natt-amma snart då vi har fått lite ork.

Allvarlig Viktor med sin dricka-flaska (som han förstört med sin våldsamma hantering).

 

Han älskar vatten och att bada. Om någon annan badar så vill han klättra i.

 

Han brukar fortfarande somna vid 18-19-tiden, men om man är iväg på utflykt och han nickar till på eftermiddagen så blir det mååånga timmar senare. Då det händer kul saker så har han visat sig ha samma “Override” som Alfred och hans far, d.v.s. han kan vara uppe tok-länge fast han är trött.

Och så gillar han att ta saker över huvudet som en mössa. Förutom då de saker som är mössor och man faktiskt ska ha på huvudet :p . Som solhattar.