Dec 31 2008

Gott nytt år!

Önskar er blogg-läsare ett riktigt gott nytt år 🙂


Dec 31 2008

Det Stora Rycket

Som kanske noterats har jag pratat mycket om Det Stora Rycket. Det Stora Rycket är resultatet av att kunna rättfärdiga mina synder för december månad genom att åtgärda dom i januari istället.  Liknande affärernas “Köp nu, betala sen” – med ockerränta. Och även ganska likt nyårslöften…

Och imorgon är startdatumet för Det Stora Rycket! Plötsligt är något som känts långt borta i tid nära istället,hu!

Så vad består Det Stora Rycket av?

Huvudsyftet är det klassiska “träna mer och ät nyttigare” (har jag sagt det förut? :-p ). Jag har varit väldigt slö med att träna på sistone. Efter att ha mycket att göra och då man är tröööött blir träning tyvärr det första som stryker på foten 🙁 .

Och jag vet själv att jag mår väldigt bra av träning så nu ska jag ta mig tid till det, punkt! Jag blir så mycket mer energisk, nuförtiden är jag mest en slö-hög. Då jag sen har kommit igång bra med träningen och blivit energisk igen ska jag sätta upp följande bilder på min dörr på jobbet för att visa mitt nya jag:

23


Dec 30 2008

Snart Back on track?

En av de härligaste känslorna (efter kärlek förstås) man kan känna som människa är hopp. Och nu har jag en hoppfull känsla 🙂 . Och det inte enbart för att det snart är ett nytt fräscht år eller för att Obama snart tillträder som president, utan det är även ur ett rent egoistiskt perspektiv – nämligen att jag ser en gnutta hopp för mitt onda knä 😀 .

Jag har nyss köpt Back on tracks knäskydd med inflammationslindrande effekt, som jag hört mycket bra om (http://www.backontrack.nu/shownode.php?id=261), och fram tills motsatsen är bevisad är jag invaggad i en känsla av hopp att knäet inte ska göra ont. Så nu ska jag snart jogga och se hur det går. Jag hoppas att jag inte blir motbevisad direkt, men i vilket fall som helst var det skönt att för en gångs skull känna hopp för mitt knä…Om inte annat har jag blivit utlovad att få en tid i Jan/Feb i Hässleholm för magnetröntgen.


Dec 30 2008

Dagens grattis

Idag fyller världens sötaste vovve 1 år. Grattis på födelsedagen Sigge. Hoppas jag får träffa dig snart och gratta i efterskott.


Dec 29 2008

Ost mums mums

Som julklapp från oss hade päronen bl.a. fått lite ostar från osthuset i Malmö (http://www.osthuset.se/). Sista kvällen innan vi skulle åka hem hade vi därför ostbricka. Till ostbricka måste man ju ha vin, och det enda drickbara (d.v.s. icke-söta) vinet som päronen hade var en box. Ostarna var supergoda och vinet var också väldigt gott, så prov-smakandet av ostarna visade sig bli en väldigt trevlig vin-och-prat-kväll, en sån som dyker upp då man minst anar det! Vi satt uppe till halv 2 – lite otippat för att vara en söndag men så kan man ju göra då man har semester 😉 !

Mycket goda ostar! Stilton, Gruyere, getost, chablis-badad ost.


Dec 28 2008

Tänt var det här…

Att ha mycket ljus-dekorationer på hus och trädgård har spridit sig runt om i världen, och det har även kommit till en liten by med ca 10-15 hus i NV-skåne som vi körde förbi:

Jimmy och jag har ju inget hus, så vi nöjer oss med tre adventsljusstakar i lägenhetsfönstren…


Dec 27 2008

Dimmigt..

Igår var vi ute och gick i ett mycket dimmigt Malmö.

Vad kan detta ovan vara?

Rätt svar: Kallbadhuset

Stranden sedd från Kallbadhuset. Päronen hade tänkt titta på Köpenhamn och bron ifrån Ribban, men det fick vi snabbt ge upp :-p .

Fast det är rätt mysigt med dimma!


Dec 26 2008

Minusgrader!

Wahey, nu är det minusgrader ute! Okej, bara 0.4 minus, men ändå! Kanske man kan få lite snö runt jul till sist? Då blir det så vackert ute:

Härlig bild – både vacker miljö och vacker vovve! Huskyn är enligt min åsikt den vackraste hunden (och djuret) som finns, och det är min dröm att en dag ha en husky *längtar* ! Men det lär tyvvär dröja, det är ju en mycket aktiv hund som kräver mycket tid och rum, men drömma kan man ju alltid göra så länge!


Dec 26 2008

Att man aldrig lär sig…

Igår satt alla här och drack kaffe på kvällen. Eftersom det luktade så gott (hemmamalet lyxkaffe,mmmm!) tänkte jag att jag kunde ta lite ändå, trots att klockan var rätt mycket och trots att jag, efter varje koffein-inducerad sömnlös natt, sagt att jag absolut inte ska dricka kaffe efter 18.00. Och äter man sötsaker till är ju kaffe extra gott! Så då blev det mycket kaffe…

Och, inte så oväntat, så låg jag också vaken många timmar efter midnatt… Nu var det ju lyckligtvis inte jobb dagen efter, så det gav inte så stora problem då jag kunde sova ut till halv 10 (länge för att vara mig).

Men om man ser mig helt zombiefierad på jobbet någon dag beror det antagligen på att jag haft alldeles för dålig självbehärskning då det gäller kvällskaffet (vilket Jimmy glatt brukar göra en hel kanna av på kvällarna, vilket ju gör att man blir frestad…).

Men men, snart börjar “Det stora rycket 2009” vilket också innefattar självdisciplin! (ärligt talat, tror jag egentligen själv på allt jag skriver om “Det stora rycket 2009”??? Hade varit härligt om jag ens levde upp till hälften av allt jag pladdrat på om :-p )


Dec 25 2008

Määäääätt…

Myycket mat och snask har det blivit under december (som vanligt). Speciellt de senaste dagarna har det blivit VÄLDIGT MYCKET mat, och resterna från vårt julbord lär räcka rätt så länge…

Den här mängden mat har så klart satt sina spår:

Så snart är det dags att göra något åt detta, så nästa år it is!!! (har jag kanske sagt detta förut :-p ?)