Så engelskt

2012,Juni 2012,Leeds, UK,Resebloggar | Wednesday June 27 2012 08:49 | Comments (0)

Passade på att gå på hotellets gym på morgonen innan det var dags att dra till flygplatsen. Ett mkt litet gym, utan fungerande lampa, en ny upplevelse att träna i mörker med tv-skärmen som enda ljus. En annan lustig grej var att de hade heltäckningsmatta i hela gymmet, brevid löpband och allt… England och dess kärlek till heltäckningsmattor!


Manchester

2012,Juni 2012,Leeds, UK,Resebloggar | Tuesday June 26 2012 22:07 | Comments (0)

Workshopen i Leeds var bra. Nu är jag i Manchester, på ett hotell vid flygplatsen. Kombinationen av gravt felande lokalsinne och vägarbeten gjorde att jag fick en halvtimmes kvällspromenad till hotellet, som låg några 100m från tågstationen som jag anlände till. Men till mitt försvar får jag säga att det oftast är mycket lättare att ta sig till flygplatshotell via bil än till fots, då det oftast bara finns riktigt stora bilvägar och inga vägar för de som vill gå. Tur att engelsmän är världens mest hjälpsamma folk då det gäller att visa vägen! (även om jag ändå kan gå fel efter att ha fått instruktioner…). För att vara på säkra sidan så bokade jag en shuttle från hotellet imorgon…

Framme i Leeds

2012,Juli 2012,Leeds, UK,Resebloggar | Monday June 25 2012 17:37 | Comments (4)

Framme på hotellrummet i Leeds. Lägenhetshotell, så gött med plats 🙂 . Är lite mer ansträngande att resa nu – hade bara med mig handbagage i form av ryggsäck så knallade runt med sådär 15kg extra vikt, pust! Plus att jag gick upp kl 5 (4 engelsk tid). Vimlade dessutom av skrikiga ungar på flyg och tåg – hey graviditetshormoner, är det inte meningen att ni ska omvandla dessa ljud till ljuv musik i mina öron??? Så det var skönt att nanna en stund då jag kom till rummet.

Bor vid universitetsområdet, ganska långt ifrån centrum, så tror inte att det blir någon tur på stan. Såg dock ut som en fin citykärna, det jag såg då jag gick från stationen. Rätt säker på att jag har varit här tidigare. Var en sväng på Tescos (ungefär som deras ICA) och köpte lite mat som jag gillade då jag bodde i England för över 10 år sedan. Bara att konstatera att smakreceptorerna för sötma ändrar sig med åren, tvi så sött det var (köpte bla Mullerrice, en risifruttiliknande sak, och fruktscones). Men å andra sidan tyckte jag att Bacardi Breezer var drickbart (t.o.m gott!) på den tiden, så det borde jag kunnat ana…

 

Leeds

2012,Juni 2012,Leeds, UK,Resebloggar | Sunday June 24 2012 10:28 | Comments (0)

Tidigt imorgon bär det iväg till den good ol’ England, närmare bestämt Leeds, där jag ska på en workshop. Tror jag har varit i Leeds tidigare, men jag har varit i så många engelska städer så jag inte har riktig koll 😮 . Sen ska jag iväg på en jobbresa till i slutet av veckan, så det blir intensivt jobbresande så här i slutet av tiden då man får lov att flyga.