Kommer hem

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Saturday December 28 2019 07:50 | Comments (0)

På Luciadagen så kom jag hem till Sverige igen. Jimmy hämtade mig vid stationen, och sen hämtade jag kidsen på förskola/skola. Då jag kom och hämtade Viktor så sa han bara “Nääää, kom och hämta mig senare, vi ska till Dungen nu” och blängde surt på mig. Jag har saknat dig med 😉 . Inte heller Alfred var så översvallande.

Jag hade köpt endel presenter till dom, bl.a. uppblåsbar koala och känguru. Precis som jag förutspått så användes dessa främst som krigsredskap :p .

Lite dåligt upp-pumpade.

Sen då kidsen somnat (och jag sovit 1h så jag orkade med kvällen – man var rätt jetlaggad) så tog vi igen missade avsnitt av På Spåret.

Konferensen

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Friday December 27 2019 05:59 | Comments (0)

Ja, just det, ska kanske nämna lite om konferensen, vilken var anledningen till att jag var i Sydney 😉 . Konferensen var helt ok, även om alla föredrag kanske inte var superbra. Maten var toppen! Och den sista dagen var det workshop om Clinical informatics, vilket jag tycker är jätteintressant (men verkar vara alldeles för stressande att jobba inom…). Kortfattat så handlar ämnet om hur man kan få mer personligt inriktad medicin som funkar bättre, “bara” genom att ta ett blodprov och analysera alla gener i kroppen. Detta går på några dagar och vips kan man få en ny peronligt inriktad medicin eller vara med i en klinisk studie som borde passa för en. Så fascinerande!

Här är några foton från University of Sydney. Konferensen var inte i just dessa byggnader, men visst är det stiliga? Man kan nästan ta sig tillbaka i tiden i tanken och se professorer med långa svarta kappor vandra förbi där. Eller Harry Potter 😉 !

Chinese garden

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Wednesday December 25 2019 05:35 | Comments (0)

Ännu mer trädgårdsinlägg från Sydney! Jag var i deras kinesiska trädgård, som ska vara den största kinesiska trädgården utanför Kina. Den var dock inte jättestor, speciellt inte då jag ju tidigare har besök en kinesisk trädgård i Kina. Mer bilder från detta finns här (herregud, nu är det ju över 10 år sen jag var där!).

Trädgården låg mitt i stan så det var lite svårt att inte få med höghus på fotona, vilket förstör stämningen en del…
Men här lyckades jag!
Djur fanns där också.
De olka kinesiska stjärnteckena fanns representerade på olika ställen i trädgården. Här är mitt och Viktors stjärntecken.

Bränder

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Monday December 23 2019 05:38 | Comments (0)

Innan resan så hade jag läst en del om skogsbränderna runt Sydney. Så hemskt 🙁 .

Bränderna hade även förorenat luften under vissa dagar tidigare. Nu hade jag tur under min resa, eftersom luften var ok alla dagar utom en. Just den dagen var jag på konferens hela dagen så jag var ändå mest inomhus, men uj vad det luktade bränd skog 🙁 . Övriga dagar märkte jag ingenting på luften och kände inget i luftrören.

Rökdimma
Intentionen är jättebra – man kan ju inte påverka allt :p .
Fick en professionell andningsmask på jobbet som funkade fint. Tack Jan-Erik 🙂 .
Ser helt sjukt ut då man ser röken från flygplansfönstret…

Manly

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Sunday December 22 2019 05:17 | Comments (0)

Jag och min kollega tog båten till Manly, en fin förort till Sydney.

De hade en fin strand, och jag fick doppat fötterna lite. Det var, precis som i Bondi Beach, inte så jättevarmt vatten.
Gick en vacker “scenic route”.
Såg tyvärr inga pingviner.
Men en del reptiler såg man!
Så fint med lite färger i naturen i kontrast till hur det är i Sverige nu.

Sealife Aquarium

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Friday December 20 2019 05:10 | Comments (0)

Jag var på Sealife Aquarium i Sydney. Några foton:

De hade en “fisktunnel”. Dock hade den rätt smutsigt och repigt glas så det var svårt att ta bra foto.
Hajen!
Haj-häng
Dudong

Jul i Sydney

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Thursday December 19 2019 05:26 | Comments (0)

De var inte direkt så hårda på julpyntande i Sydney. Det är kanske förståeligt då det inte finns samma behov av ljus i mörkret där. De verkar ha mycket större fokus på nyårsafton (firandet vid Operahuset verkar verkligen vara årets höjdpunkt där). På shoppingcentra hade de i alla fall någon gran och kanske någon krans, och på några ställen i stan fanns granar. Annars var den vanligaste juldekorationen bisarra uppblåsbara jultomtar – inte så estetiskt om man frågar mig :p .

Det här var varianten av julgran som gällde.
På ett cafe hittade jag den gulligaste juldekorationen 🙂 .
Detta var nog de enda “kommunala” dekorationerna.
En version av en uppblåsbar tomte.

Botaniska trädgården

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Wednesday December 18 2019 06:49 | Comments (0)

Jag spenderade mycket tid i den vackra botaniska trädgården. Här är ett gäng med foton.

Sydney

2019,December 2019,Resebloggar,Sydney, Australien | Monday December 16 2019 07:18 | Comments (0)

Sydneyresan var fantastisk 🙂 ! Jag var borta i lite mer än en vecka, och hann under den tiden både gå på konferens och se staden (och flyga 2 gånger 24 timmar…).

Det var härligt att få lite sol och att se grönska och blommor i december. Det var dock inte tokvarmt, ofta ca 22-23 grader och ofta moln. Staden var fin – jag tyckte speciellt om att man kunde gå så långa sträckor runt vattnet och att de hade en stor botanisk trädgård, som jag spenderade mycket tid i. Det blev mycket promenerande, men jag åkte även hop on-hop off buss och fick där se delar utanför centrala Sydney (som t.ex. Bondi beach). Dygnsrytmen var lite klurig, men det gick ok. Somnade rätt tidigt på kvällarna, och ibland blev det väldigt tidiga morgonar. Konferensen var ok, och sista dagen var det en halvdagsworkshop som jag tyckte var mycket intressant. En kollega var med på konferensen så jag hade sällskap ganska mycket av tiden. Jag hade varit lite orolig innan för att det skulle vara dålig luft från skogsbränder, men jag hade tur och detta märktes bara av under en av dagarna som jag var där, då det ändå var konferens hela dagen och jag var inomhus. Men jag såg skogsbränderna från flyget ett tag innan landning, och det var en makaber syn.

Det blev en hel del handlat, bl.a. saker som involverar koalor. Såg dock ingen koala på riktigt, men det hade jag ju sett i Wien alldeles nyligen. Däremot var jag på akvariet och såg bl.a. en dudong.

Nåväl, skriver mer specifikt i kommande inlägg. Först lite foton från Sydneys sevärdheter.

Skyline.
Operahuset har jag lagt ut en bild på i ett tidigare inlägg, men här är ett till tagit från den Botaniska trädgården (en plats som jag kommer lägga åt många mer bilder från sen) . Harbour bridge är en annat känt landmärke som man ser på detta fotot.
Harbour bridge från en annan vinkel.
Darling harbour
Bangaroo reserve med blick mot darling harbour. Det byggs mycket…
Rådhuset.
The Rocks
Blandning av gammalt och nytt
Ännu mer blandning av gammalt och nytt
Coolt hus
St Marys cathedral
Bondi beach. Jag tog ett dopp där, och det var otippat kallt! Starka vågor och mycket aktiva badvakter som höll stenkoll på vart folk var. De patrullerade med en fyrhjuling och sa till folk (inkl mig) att hålla sig innanför flaggorna.

I Australien!

Resebloggar,Sydney, Australien | Sunday December 8 2019 06:55 | Comments (0)

Mitt ibland alla inlägg från Wien så kommer här ett annat rese-inlägg – nämligen att jag nu är i Australien 🙂 ! Jag kom på under flygresan att jag ju nu faktiskt har varit på alla kontinenterna (vi behöver väl inte räkna Antarktis?). Mer foton kommer såklart senare!