Sydney

Sydneyresan var fantastisk 🙂 ! Jag var borta i lite mer än en vecka, och hann under den tiden både gå på konferens och se staden (och flyga 2 gånger 24 timmar…).

Det var härligt att få lite sol och att se grönska och blommor i december. Det var dock inte tokvarmt, ofta ca 22-23 grader och ofta moln. Staden var fin – jag tyckte speciellt om att man kunde gå så långa sträckor runt vattnet och att de hade en stor botanisk trädgård, som jag spenderade mycket tid i. Det blev mycket promenerande, men jag åkte även hop on-hop off buss och fick där se delar utanför centrala Sydney (som t.ex. Bondi beach). Dygnsrytmen var lite klurig, men det gick ok. Somnade rätt tidigt på kvällarna, och ibland blev det väldigt tidiga morgonar. Konferensen var ok, och sista dagen var det en halvdagsworkshop som jag tyckte var mycket intressant. En kollega var med på konferensen så jag hade sällskap ganska mycket av tiden. Jag hade varit lite orolig innan för att det skulle vara dålig luft från skogsbränder, men jag hade tur och detta märktes bara av under en av dagarna som jag var där, då det ändå var konferens hela dagen och jag var inomhus. Men jag såg skogsbränderna från flyget ett tag innan landning, och det var en makaber syn.

Det blev en hel del handlat, bl.a. saker som involverar koalor. Såg dock ingen koala på riktigt, men det hade jag ju sett i Wien alldeles nyligen. Däremot var jag på akvariet och såg bl.a. en dudong.

Nåväl, skriver mer specifikt i kommande inlägg. Först lite foton från Sydneys sevärdheter.

Skyline.
Operahuset har jag lagt ut en bild på i ett tidigare inlägg, men här är ett till tagit från den Botaniska trädgården (en plats som jag kommer lägga åt många mer bilder från sen) . Harbour bridge är en annat känt landmärke som man ser på detta fotot.
Harbour bridge från en annan vinkel.
Darling harbour
Bangaroo reserve med blick mot darling harbour. Det byggs mycket…
Rådhuset.
The Rocks
Blandning av gammalt och nytt
Ännu mer blandning av gammalt och nytt
Coolt hus
St Marys cathedral
Bondi beach. Jag tog ett dopp där, och det var otippat kallt! Starka vågor och mycket aktiva badvakter som höll stenkoll på vart folk var. De patrullerade med en fyrhjuling och sa till folk (inkl mig) att hålla sig innanför flaggorna.
This entry was posted in 2019, December 2019, Resebloggar, Sydney, Australien. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *