Helgen efter jag fyllde år så åkte vi till landet för födelsedagsfirande med päronen.

Det blev ännu en tårta här. Jimmy och Viktor var lite snuviga och fick hålla avstånd till päronen.
I tältet höll vi dock inte avstånd, men alla sov jättegott.
Arbetar. Vi hade tänkt röja i backen. Men tyvärr var det ett bo med bin/getingar som stack både Viktor och mig.
Viktor blev stucken under ögat, man ser att han blev lite svullen,
Viktor blev jätteledsen. Som tröst fick han en godispizza som han fått av Kjell, den muntrade upp.
Extra kramig efter insektsticket, så tillslut somnade han i Jimmys knä.
Dagen efter så gick vi i Hålehall. En kul tur! Det fanns galet mycket flugsvampar!

 
 

Då var man 40. Fyllde år på en tisdag i år. Dagen började inte speciellt bra då jag vaknade klockan 2 på natten. Viktor kom in och rullade en massa över mig, och sen var det kört att sova mer på många timmar 🙁 .

Väcktes igen sen av skönsång, macka med ljus och paket. Fick en cool t-shirt 🙂 (som jag inte har foto på än, men jag återkommer i ärendet).

Jobbade hemma under dagen, men var så trött att hjärnan inte klarade av något. Så efter ett tag så utnyttjade jag faktumet att väderguden ville fira min födelsedag (26 grader!) och satt ute i solen istället. Är det någon dag som man får slacka så är det väl en jämn födelsedag?

Fick blomsterbud och fina blommor under dagen 🙂 .

Hämtade upp killarna tidigt. De fick leka med vattenspridaren, var ett tag sen. De flyttar ut stolar som de tar skydd under 😉 .

Firades med tårta och fina presenter 🙂 .

Den obligatoriska barnhanden syns i bakgrunden 😉 .

Fick choklad, mobilfodral, drickaflaska som håller vattnet kallt, och fotmassage-sak 🙂 . Sen fick jag även en reseguide till Florens och Toscana (där det var tänkt att vi skulle fira 40årsdagen, men vi får se, det kanske blir 41årsdagen, eller 42 årsdagen…eller 50årsdagen) senare då den kommit fram med Amazon (som delade upp makens presentbeställning i typ 1 leverans/present :p).

Chokladen var beställd från Tyskland. Där har de andra åsikter än vad vi har angående vad som är mörk choklad :p . Men den biten mörk choklad jag hittade däri var jättegod, och de vita chokladbitarna finns det nog intressenter till 😉 .

Jimmy hade köpt supergod champagne (Pol Roger) och gjorde en jättegod räckcocktail. Killarna fick se på film medan vi satt i soffan och pratade och kollade på blogginlägg från gamla födelsedagar. Killarna fick lägga sig senare än vanligt och Viktor var mycket arg att han inte fick en bok läst kl 21.30. Jag lade mig i sängen och somnade med Alfred.

Killarna hade fixat en jättefin födelsedag för mig ❤. Jag var lite ledsen över att jag var helt utmattad av sömnbrist och inte direkt kunde “fånga dagen” – varför just idag? Men men, ibland blir det så, men tröttheten är temporär och jag kommer ju ha med mig en massa fina minnen från dagen.

Vackra blommor

 
 

Denna corona-vår/sommar har inneburit en hel del WFH (working from home). Vilket jag verkligen har tyckt varit skönt. Maken har varit hemma han med och vi har kunnat träffas mer. Och sen tycker jag om lugn och ro (även om jobbet jag har nu är ganska bra för det, har ett eget corner office där jag kan stänga om mig). Nu ser det ut på fotona som jag inte gjort så mycket av work, men visst har jag det. Vi har bara tagit lite längre lunchpauser vissa dagar.

Romeleåsen
Torna Hällestad
Under arbetstid är det lugnt och skönt i trädgården, skönt att kunna använda den då.

 
 

Uj, så blir man 40 år idag. Det är lättare att skriva summeringar inför födelsedagar om kidsen än sig själv märker jag. Då barnen fyllt år har jag mest skrivit om deras tillväxt, fysisk aktivitet och fysiska förändringar, egenskaper som märks extra tydligt, saker de säger, vad som händer i livet, och vad de tycker om att göra.

Okej, då testar jag väl det om 40-åringen.

Tillväxt: Ingen speciell varesig på höjden (det hade ju varit lagom tokigt isf!) eller bredden (Hoppas jag!).

Fysisk aktivitet och fysiska förändringar: Har haft hälsporre hela 2020 så tyvärr har den fysiska aktiviteten inte varit på någon all-time high direkt. Men jag går mycket med familjen, och cyklar till jobbet på och då. Inga störra fysiska förändringar hoppas jag.

Egenskaper som märks extra tydligt: Hrrm… Just detta året så har min egenskap att vilja ha lugn och ro nog märks en del. Att jobba hemma under corona tycker jag har varit toppen. Sen kanske jag slutligen börjar få tillbaks lite energi efter småbarnsåren?

Saker jag säger: Mina gullungar/gostroll/älsklingar säger jag väldigt ofta. Är så glad för mina killar. När jag fyllde 30 så hade jag inga tankar på barn, så det är ju en av de stora förändringarna sedan den senaste jämna födelsedagen.

Vad som händer i livet: Fullt upp med mina två gossar. Och så ska jag ju skicka in min docentansökan snart!

Vad jag tycker om att göra: Fixa i trädgården. Typiskt medelålders.

 
 

Då man går igenom bloggfotofoldern så hittar man ibland foton som man helt glömt att man skulle blogga om… Så här kommer foton från vår visit på Norrvikens trädgårdar i slutet av juli.

Hortensior, så vackra!
Ett hav med liljor!
Dammen är spännande!
Buskillarna

 
 
Sällan som alla fastnar samtidigt