Posted on 2 Comments

Cykelsemester 2011, dag 3

Sjöbo – Malmö 74 km

Lämnade Sjöbo gästis efter frukosten och cyklade hem mot Malmö. Cyklade inte raka vägen hem, utan började med en tur runt Vombsjön. Där var så vackert. Passerade många fina ställen på vår cykeltur men det var nog det finaste området. Cyklade vidare i kringelikrokar hemåt, så det blev en heldag ute på cykeln. Väl hemma blev det krasch i soffan, pizza, film och sendan läggdags…

Posted on 2 Comments

Cykelsemester 2011, dag 2

Idala gård – Sjöbo 78 km

Började dagen med en så här fin utsikt:

Lite längre (och backigare) tur idag. Körde en bit längs kusten så det var inte raka vägen.

Sjöbo gästis var en vacker byggnad.

Maten var superb, 4-rättersmeny med vinpaket. Dock var man lite trött efter att ha cyklat i 6h (inkl pauser) så orkade inte dricka upp alla glas eller äta all mat.

De hade en jättesamling av prydnadselefanter som jag tyckte var gullig, här är en av hundratals minielefanter

Posted on 1 Comment

Cykelsemester 2011, dag 1.

Malmö – Idala gård utanför Trelleborg. 51 km.

Härligt sommarväder och en lätt och inte så backig cykeltur i fina omgivningar.

Idala gård var verkligen ett mysigt ställe mitt ute på slätten. De hade även en pool och solstolar som jag lutade mig tillbaka i.

Innan middagen fanns det dryckesbuffe där man kunde prova olika viner, espresso och öl – allt italienskt då gården hade ett italienskt tema.Det fanns även en massa böcker om Italien, resor, inredning, mat och vin som man kunde läsa till vinet.

Det fanns även en “Allt om whiskey”-tidning som maken läste med stort intresse – speciellt eftersom det stod om Islay, där alla hans favoriter kommer ifrån (och dit jag tycker det vore trevligt att åka).

De hade en så mumsig pesto – som även serverades till frukost. Tur man cyklade…

Till middag fick man så mycket pizza man ville.

Sen fanns det godis på rummet och filmer man kunde kolla på.

Posted on Leave a comment

Cyklat lite

Passade på att åka på en mini-cykelsemester under långhelgen. Har nyss kommit hem efter en härlig tur på tre dagar, med gassande sol, vacker natur och mysiga boenden 🙂 . Tredje cykelsemestern i rad som uppfyllt dessa kriterier 🙂 . Det blev över 200 km på dessa tre dagar (dessutom med ganska många kilos packning och en hel del uppförsbackar), så lite seg är man – men det är en såååå skön trötthet.

 

Det är en bra tid på året att cykla runt – grönska, rapsfält och fina sommarkvällar som denna.