Sista inlägget om landet

2017,Augusti 2017,Syskonen | Wednesday August 30 2017 07:16 | Comments (2)

Nu känns det som semestern på landet var för jättelängesen, nu då man börjat jobba och Alfred börjat på dagis och Jimmy på pappaledigheten, men här är i alla fall sista inlägget om vår tid på landet: en av alla selfies jag hittade då jag laddade ner bilderna därifrån 😉 .

Middag

2017,Augusti 2017 | Monday August 28 2017 19:52 | Comments (2) Tags:

Vi kom även iväg på middag, maken och jag. Denna gången var vi på Margretetorp, som vi även var på i juni.

Min nya hobby är att beställa klänningar från internet, och man får ju se till att skapa tillfällen att använda dom 😉  – det blir ju inte så ofta annars. 

Gott vin

Och god mat – här är förrätten Kalv vitello tonnato

Fick inte mycket foton på maken, här är det jag fick :p


 

Picknick på Dagshög

2017,Augusti 2017 | Friday August 25 2017 07:44 | Comments (0)

Yay, det blev även lite tid för barnvakt under visiten på landet 🙂 . Jimmy och jag gjorde vår klassiska Dagshög-tur, där vi sitter på Dagshög och dricker vin och äter baguette med brie, soltorkade tomater och parmaskinka, och choklad som efterrätt, och tittar på den vackra utsikten. Nu hade vi inte tid att köpa baguetter, så det blev tunnbröd istället men det funkade bra det med. Mycket inspirirande att ha picknick med vin på denna platsen 🙂 . Vi har pratat många gånger om att ha Dagshögs-vin-och-picknick, men det har bara blivit av 3 gånger – 2013, 2015, och 2017. Så jag ser fram emot 2019 då :p .

Gemtree är ett nytt favoritvin.

Trädgårdshäng på landet

2017,Alfred,Augusti 2017,Viktor | Wednesday August 23 2017 07:39 | Comments (0)

Alfred och Mimmi och delvis Viktor hängde mycket på gården. Den stora trädgården är populär att springa runt i.

Grabbarna åker trillevagn

Kladdkake-fika

Kul med gunga

Viktor kryper runt…

…och äter upp blommor

Stranden

2017,Alfred,Augusti 2017,Viktor | Monday August 21 2017 07:30 | Comments (0)

Så här, lite i offpeak-tider och ca 20 graders värme, så hade vi nästan stranden för oss själva. Härligt 🙂 . Alfred ville inte gå till stranden – han trodde att man måste bada (som han inte gillar) och att man då kan bli uppäten av krokodiler och hajar. Men han tyckte det var superkul – han och Mimmi byggde kanaler som bara den 🙂 . Alfred var en riktigt bra arbetsledare 😉 .

Vicke var med i början. Först fick han vara lite nakenfis.

Fast jag blev lite nojjig för solen så han fick på sig badkläder. Alfreds badkläder satt bra på Viktor. 

Badbrallorna satt bra även utan blöja. En liten stund så hade han även solhatt, men den ska han alltid slita av sig.

Alfred var inte rädd för vattnet som han trodde i början 🙂 . Det var inte supervarmt (17 grader) , men jag doppade mig i alla fall. 

Inte för jag är den som gärna lägger ut bikinibilder på mig själv, men för att illustrera hur långt ifrån en bikinisolbränna man är då man har småbarn :p . Det är väl tack vare trädgårdsarbetet som jag öht fått någon solbränna :p .

Alfreds bygge

Glad kille åker trillevagn till gården efter en bra dag 🙂

Foto på stranden från en barnvagnspromenad någon dag tidigare. Viktor hade lite svårt för att sova så det blev endel promenader för att få honom att somna.

Vackra kvällar.

Sommarhäng på landet

2017,Alfred,Augusti 2017,Viktor | Sunday August 20 2017 07:58 | Comments (0)

Nu har vi spenderat en vecka med familjen på landet. Bra med lite miljöombyte, och det blev en skön vecka med lagom väder. Det blev så att vi bodde på Fäladen (tack Eva 🙂 ) , så nu kommer några inlägg då och då om vad vi hittat på.

Grabbarna i dörren

Viktor har alltid fullt upp med bus.

Han älskade attt hoppa från soffan till resväskan och vice versa. Blev endel vurpor. Han slog nog vurp-rekord denna veckan. Han var gul och blå och röd i slutet…

Det blev sena kvällar för Alfred, som avslutades med läsande av Kapten Kalong – böckerna som vi nyss köpt.

Trädgårdshäng

2017,Alfred,Augusti 2017,Juli 2017,Viktor | Saturday August 19 2017 07:28 | Comments (0) Tags:

Det har inte varit en sommar med supermycket trädgårdshäng, men vi har varit ute lite då och då, och det är ju skönt att Viktor kan vara ute lite mer eftersom det inte är så soligt. Några foton:

Poolen har vi fyllt upp några gånger, men det har mest använts som leksak :p . Vi har badat en gång (det var kallt!).

Alfred älskar att vattna och Viktor är intresserad av att vattna han med. 

Bättre det än att vara intresserad av mina växter, som jag gärna vill ska vara intakta. Mer OK då att han drar av någon kvist från häcken.

Här gick han med gräsklipparen tills det tog stopp.

Vi har även fått en rutschkana.

Sällsynt foto med solhatt på. Han drar av sig dom efter max 10 sekunder :p .

IKEA

2017,Augusti 2017,Syskonen | Friday August 18 2017 07:24 | Comments (0)

För ett tag sen var vi en sväng på IKEA. Det tyckte kidsen var en skoj utflykt. Sen blev det en runda om Emporia också, vilket Alfred kanske tyckte var lite roligare än vad Viktor tyckte (eftersom Viktor fick sitta i vagnen hela tiden). Sen var det sushikväll och film (jag har snöat in på historiska filmer nu).

 

Liseberg

2017,Alfred,Augusti 2017,Göteborg,Resebloggar | Wednesday August 16 2017 07:48 | Comments (0)

Under den första helgen i Augusti åkte vi upp till Göteborg. Där besökte vi Liseberg, ihop med våra kompisar Florencia och Martin som vi bodde hos. Det blev en lång dag – vi stannade där till klockan 22.30! Vi åkte mycket, trots att det var långa köer. Alfred älskar att åka (och mamma med)! Och nu då han är över 110 cm så får han åka lite fler attraktioner än vad han fick förra året.

Det blev inte så mycket fotat men här är två foton.

Alfred fick en ballong att ta med sig hem. Den är ungefär lika lång som Jimmy, och maken har hoppat till ett antal gånger då han trott att det varit en människa :p . Det har inte hänt mig :p . Så han är inte förtjust i kaninen.

Sofiero

I slutet av juli var vi på en runda till Sofiero. Strax efter vi kom dit så öppnade himmeln sig och regnet vräkte ner (i motsats till vad väderprognosen sagt), men vad gjorde väl det! Vi hade kul ändå (jag och Alfred sprang mellan olika träd i ravinen och tog skydd), och sen kom solen. Det var en riktigt bra utflykt som uppskattades av både Alfred och mig, båda gillar blommor och Alfred gillade labyrinten och lekplatsen också. Barnvänligt resmål som ändå inte är ett renodlat barnresmål. God mat hade de också (och röda vinbär). Sen hämtade vi som vanligt sushi på Väla och hade sushikväll då kidsen lagt sig 🙂 .

Påväg in i labyrinten! Han var helt fokuserad på att komma dit från första steget vi tog efter att ha betalat entreavgiften.

SÅ glad 🙂

Jag fick ett bra träningspass jag med, då jag hängde med Alfred in i labyrinten. Men han kom alltid fram innan mig – det kan kanske bero på att det fanns genvägar för de mindre.

Även i övriga delar av trädgården fanns det gångar som var roliga att gå i.

Även de öppna ytorna var kul att springa omkring i.

Ibland ramlar man

Vi käkade en god lunch. Viktor gillade min skaldjurssoppa.

De talande träden var kul de med.

Vinbär är en av favoritbären.

Vackra blommor! Alfred gillar blommor och påpekar ofta hur fina blommorna är, gulle 🙂 

Next Page »