Feb 28 2018

Snö

Även Skåne kan få snö!

Maken in action med snöskottningen. Det ska till ett snöoväder för att han ska ut och motionera, höhö. Hoppas bara han inte tog livet av min magnolia som skymtar under snöhögen…

 


Feb 25 2018

Margretetorp

Förra helgen kom Jimmy och jag iväg själva på middag. Ack, vad välbehövligt 🙂 . Vi var på Margretetorp, som vi varit på några gånger tidigare (här och här).

Förevisar förrätt

Förevisar huvudrätt

Delade på efterrätt

Och lite chill i lobbyn.

 


Feb 20 2018

Alla hjärtans dag

Jodå, vi fick till lite Alla-hjärtans-dags (och förlovningsdags-) firande i år med 🙂 .

Traditionsenligt så lagade maken middagen. I år hade han dock möte till sent (och egentligen var han bjuden på jobbmiddag också – på Alla hjärtans dag alltså, vilka oromantiska kollegor han har!) så det blev lite tajt med tid. Bra att han förberett lite under gårdagen.

Crepes med svampröra gör han här 🙂

Killarna var hungriga så de fick äta pannkakor med sylt innan vår mat var klar. Killarna hade förresten gjort varsin Alla hjärtans dag teckning till oss på förskolan 🙂 .

Semlor till efterrätt (= proppmätt).

Och så fick jag såklart blommor 🙂 . Då kidsen lagt sig så blev det bubbel och film.


Feb 18 2018

Bröderna bus

Bus på ovanvåningen: Lägga alla sängkläder i (den annars oanvända) spjälsängen. Sedan hoppa i sängen. Eller kasta sig ner i spjälsängen.

Bus på nedanvåningen: Ta bort alla soffkuddar och slänga dom på golvet. Sen kasta sig ner från soffan på soffkuddarna. Gärna då Alfred ligger under soffkuddarna (han kalufs syns suddigt i bilden).

Båda tjuter av glädje under dessa sysselsättningar! Fast Viktor är den som är mest manisk.


Feb 15 2018

Lek på förskolan

En bild från småbarnsgruppens utskick, där det stod “Härligt att hitta storebror att leka med en stund ute” 🙂 .

Det är skönt för Viktor att ha tryggheten i storebror där, om än inte för en så lång tid eftersom Alfred ju försvinner till F-klass efter sommaren.

Här ser man förresten två av de mössor som jag köpte i Tallinn. Bild på maken och mig med våra mössor får komma senare.


Feb 13 2018

Viktor 18 månader

Då blir lill-pojken 1,5 år! Nu har han gått på förskolan i lite över en månad, och denna veckan har vi noterat en stor förändring. Han blir inte längre ledsen då man lämnar honom! Innan storgrät och skrek han, ibland så fort vi kommit inom förskolans grindar, men nu går han in utan protester. Och han verkar tycka bra om att vara på förskolan. Han gillar att vara ute där och hans fröken är mycket imponerad av hans motorik (drillad av Alfred :p ).

I övrigt känns det som han är väldigt lik hur han var vid 17-månaders-sammanfattningen. Och alla hans tänder verkar ha kommit upp nu (kanske inte dom längst in som man får vid 20-30 månader, men övriga är framme). Det är fortfarande full rulle på honom och han är fortfarande rätt morgonpigg…

Han vill försöka mycket själv, t.ex. ta på mössa, gå nerför trappan, ta på overall m.m. Hallen stökar han ner för jämnan.

Gillar att busa med brorsan

Och dammsugning såklart!

 

 


Feb 11 2018

Tallinn

Förra helgen var jag i Estland med Lena på kombinerad city och spa-semester. Det var trevligt 🙂 . Tallinn var en vacker stad, det var gött med spa, och det var gött att sova 9 timmar per natt 🙂 .

Foton från Tallinn:

De hade fortfarande kvar julutsmyckningen på stan vilket var vackert.

Gamla stan var vacker och stämningsfull. Vi åt på en medeltidsrestaurang en kväll, där såg personal och menyer ut såhär:

Spaet låg 2 timmars bussfärd från Tallinn. Tog knappt något foto på själva spa-et – känns ju lite meningslöst att ha med sig mobilen till jacuzzin och undrar hur bra den mått i saunan :p . Men här är lite foton jag tagit från internet – hoppas det inte kränker nån att jag lånat lite bilder men de kan ju se det som reklam (Estonia Resort Hotel & Spa heter stället).

Vi gick även en strandpromenad – lite annorlunda att göra detta på vintertid.

Sugen på glass?

Det finns många fina spa-hotell i Pärnu.

Lite annat smått och gott från Estland:

De gillar att ha färger på sina hus. Speciellt grönt är populär. Alla nyanser av grönt fanns!

Herr Gårman har lite ledigare stil i Estland än i Sverige, med mjuka knän och armar. Den svenska varianten ser ut att ha mera bråttom.

Påtal om svenskt så fanns det mycket svenskt där. Som t.ex. “Pangaautomaater” från Swedbank, Nordea eller SEB.

Gym på flygplatsen. Sugen på att bli svettig och sprida god doft bland medpassagerarna (jag såg ingen dusch)? Det fanns även pingisbord.

Fin ide med lekplats på flygplasen 🙂 .

Påväg hem!


Feb 10 2018

Nappoman

Viktor är en liten nappoman. Det blir intressant sen att avvänja honom (fast med Alfred gick detta ju jättelätt!). Han vill helst ha så många nappar som möjligt åt gången – gärna en vardera hand och en i munnen. Eller två…

Och gärna ett durkslag på huvudet.


Feb 6 2018

Musikkillen

Viktor med sin älskade musikbok. Den spelas väldigt, väldigt ofta.


Feb 1 2018

Rengör duschen

Som sagt, då de är små så vill de gärna hjälpa till. Sen försvinner det :p . Viktor är mycket förtjust i att rengöra duschen (samt äta på duschskrapan, bläää).