Posted on Leave a comment

Gott nytt år

Gott nytt år 🙂 !

Iofs har ungarna här i Malmö smällt raketer hela dagarna ända sen juldagen, så raketbiten känns det som man redan kan :p. Fast själva nyår tycker jag alltid är en härlig dag, även om halva sista dagen på denna nyårsafton försvann eftersom jag inte kom upp ur sängen förrän strax efter lunchtid. Men snart blir det god mat och god champagne och årssammanfattningar 🙂 .

Årets nyårslöften blir nog att fortsätta med saker och ting jag har gjort under jul-ledigheten som har gjort att jag känt mig väldigt relaxad, mer relaxad än jag känt mig på flera år 🙂 . Lite skumma nyårslöften kanske, men ändå.

1) Inte se min fritid som en resurs man kan klämma in mer jobbande på (kanske lätt att säga då man väl är ledig, men ska iaf försöka att bara se det så periodvis…).

2) Inte återregistrera mig på facebook – är så skönt att vara offline, även om man känner sig lite bortkopplad ibland så överväger klart fördelarna.

Posted on Leave a comment

24

Nu har jag sett klart sista säsongen av världens bästa TV-serie – 24 – som vi har intensivkollat på några kvällar i rad nu. Himla synd att den ska läggas ner, för den är grymt spännande, och sista säsongen var inget undantag. Jag är rätt svårflörtad då det gäller serier, men det är kul då man är hooked på en spännande serie. Gosh, i någon av mina nästa liv ska jag bli data analyst inom någon typ av underrättelseverksamhet! Det ska Jimmy med bli så då syns vi nog igen i nästa liv 😉 – hoppas bara att det är jag som får bli boss, haha.

Posted on 4 Comments

Julen

Har haft softa dagar runt jul 🙂

* Möblerat om och städat lägenheten (ok, det faller kanske inte inom kategorin soft, men fint blev det!)

* Besök av Päron 22-25 dec

* Mumsig ostbricka (Stilton, rödkitt, getost, Gruyere),vin, prat

* Långpromenad på julafton, inspekterande ett snötäckt Malmö och konst i Triangelns station

* Lagom lång julklappssession med fina presenter

* Mycket julmat

* Schäslongen med en bok (första skönlitterära boken jag hunnit med på över ett halvår)

*Schäslongen med Blurb (fotoalbums-program)

* Schäslongen surfande safari-resa

* Schäslongen kollande filmer och 24

* Sippat en god champagnedrink

* Sippat mängder grönt te

* Julsånger (mest Frank Sinatra, min favorit)

* relaxat massor 🙂

Posted on 2 Comments

Juldagsshopping

Maken min, känd för att vara en morgontröttis, satte klockan på 06.15 på juldagen och pulsade iväg till Värnhem för att ta en buss till Mediamarkt, som ligger en bra bit ifrån oss. Väl framme strax efter halv 8 ringlade sig en 100m lång kö framför affären. Han ställde sig i kön, som byggdes på ytterligare tills affären öppnade vid 8, och när klockan slog 8 så gick han med raska steg till kameraavdelningen och tog DEN kameralinsen – den enda av sitt slag som fanns kvar i affären – som han skulle köpa. Sen åkte han hem igen till sin fru som fortfarande sov gott. Eftersom kameralinsen var allt annat än billig, och MM hade 20% rea på allt, så var den tidiga morgonen väl värt det. Och hans fru tycker det är trevligt hon med eftersom maken nu är mycket lätt att övertala att följa med på safari, då det är ett perfekt tillfälle för linsen att visa vad den går för 😉

Posted on Leave a comment

Snöstorm

Brrr – det är en rejäl snöstorm ute nu. Känner mig mycket tillfreds med att vi ska vara hemma i lägenheten i jul i detta väder, och bra också att mina päron redan har anlänt så att de slipper köra idag. Har varit väldigt skönt att jobba hemma i veckan – det har tagit maken en timme extra bara att ta sig hem från jobbet. Jag har hunnit med alla jobbmåsten som behövde vara klara innan jul, samt även storstädat och pyntat, så nu är det semester 🙂 . Det behövs, känns som jag inte fått ett tillräckligt brejk efter disputationen, och januari kommer bli en galen månad…

Så nu ska jag bara softa – har avsagt mig alltför omfattande tillagning av julmat, så det blir päronens hemmagjorda mat samt halvfabrikat som gäller, och maken gör traditionsenligt skinkan. Har även avsagt mig alla julklappar, både att få och att ge – så skönt att inte behöva handla julklappar! Jag tycker det är kul att handla presenter då jag hittar något passande, men att bara bege mig ut på vinst och förlust bland en tusentals andra julshoppare och försöka hitta nåt – nae… Dock insisterar maken min att han ska handla julklappar till mig idag, trots mina böner att han ska låta bli – den envise mannen 😉 ! Så jag får nog bege mig ut jag med ändå.

Posted on 2 Comments

Citytunneln

Jag har fått endel tillfällen att testa Malmös nytillskott Citytunneln (eller Citytunnelen som den ju heter på Skånska 😉 ). Citytunneln ser fräsch ut, men de har inte fått riktig ordning på växlar etc., men det var ju förväntat. Tågen till Köpenhamn är notoriskt proppfulla, modell sardinburk, speciellt om tågen är korta. Så jag tyckte den här skylten var ganska komisk om man tänker på placeringen av “Trevlig resa” precis före “(kort tåg). Känns lagom ironiskt trots att det kanske inte var tänkt så.

De nya pågatågen är fräscha även dom. Extra plus att de har bevarat den lokala touchen eftersom den förinspelade rösten på deras högtalarutrop pratar med en rejäl skånsk dialekt 😉 .

Posted on 2 Comments

Die Deutsche Donk

Just McDonalds kan man ju tycka är lite onödigt att översätta, men ska man vara politiskt korrekt så…

Tyskarna hade sina egna specialiteter på Donkan. Så tyskt! Dom gillar sina korvar där.

Vill man förresten äta lite annorlunda mat kan man göra det på de Bayerska restaurangerna i stan. Här är ett urklipp från menyn på ett ställe som chefen för Münchengruppen bjöd oss på. Jag åt inget från just den delen av menyn. Men de hade en mycket god mörk weissbier.