Archive for the Category ◊ Augusti 2010 ◊

Author:
• Monday, August 30th, 2010

Idag då jag satt och jobbade hörde jag sprakande ljud och kände en konstig lukt, och strax efter såg jag att det kom en massa rök från min datorskärm. Liiiite läskigt. Stängde snabbt ner den och vädrade ut den äckliga stanken. Raggade sen upp en ny skärm (behövdes iofs, den andra var katastrofal redan innan dess död) som fick riggas upp. Så där gick det en del jobbtid. Inom den senaste veckan har även en säkring till strömmen för datorn på jobbet gått, varav jag trodde att min dator gått sönder, och så gick där en hel del jobbtid till spillo innan orsaken hittades. Sen har skrivaren varit mycket tjurig – den är helt enkelt för slö för att skriva ut 80 sidor avhandling. Det går ett rykte att ens datorer etc. håller en doktorandtid minus 1-2 månader, och det verkar ju som det är sant :p . Även Jimmys dator är lite trulig – undrar om den kan lukta sig till att det finns en som snart ska disputera här i lägenheten? Datorer är inte dumma, även om min gamle högstadielärare påstod det :p . Min älskade laptop är ju även den lika gammal som min doktorandtid, så den hoppas jag håller, även om den måste fatta att det snart är disputation eftersom den används till jobb-ändamål på kvällar och helger.

Category: 2010, Augusti 2010  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, August 28th, 2010

Lite bilder från Öland som vi besökte förra helgen.

En massa “möllor”. Både nya och gamla fanns det gott om (skånska för både väderkvarn och vindkraftsverk).

Långe Jan. Dagens motion att gå upp till toppen.

Blåsigt däruppe men härlig utsikt.

Päronen från ovan 😉

En dront som fanns vid fågelutställningen vid Långe Jan. Tyvärr utdöd sen länge.

Coola grisar på Eketorp.

Grisar och baggar vandrade runt fritt. Behagligt med djur runtom sig, blev lite sugen på att ha en gård.

Man fick prova på bågskytte. Jimmy var en fena på det.

Guntorp herrgård. Trevligt boende med god mat.

Annorlunda matsal med en bassäng mitt i. Undrar om folk badar däri under blöta fester.

Borgholms slott exteriört

Interiört

Solliden

Kalmar slott, som vi även var inne i och kollade.

Author:
• Monday, August 23rd, 2010

I helgen var det dags för att testa Ådi rejält. Man får ju passa på under de 3 månader som garantin gäller så man hinner upptäcka om det är något fel. Ådi är alltså vår bil. Egentligen hade vi väl inte tänkt ge honom ett sånt vanligt namn (Ådi känns ju inte som det ovanligaste namnet på en Audi), men det kunde inte hjälpas – han är helt enkelt Ådi. Det är så inbankat nu, så jag har även hunnit bli tillrättavisad av folk som säger att “märket uttalas faktiskt A-U-D-I”. Jotack, jag vet :p.

I alla fall så bestod testet av en helgtur till Öland, med en rundtur som täckte halva ön. Ådi var lastad med 4 personer och en massa packning. Än så länge har Ådi varit en riktig idealbil, och jag håller tummarna för att han fortsätter vara det! Riktigt skön att göra långturer i, han är ju trots allt gjord för Autobahn.

Ölandsturen var riktigt najs. Mer om det senare.

En Ådi

En annan Ådi

Author:
• Sunday, August 15th, 2010

Som jag skrev tidigare besökte vi Skottorps slott en dag då det inte var öppet att komma in och kolla. Idag var det öppet, så jag var där med mor, kusin och mostrar. Var en mycket bra och intressant guidning av slottet.

Vackra dörrar.

Annorlunda bordsben.

Väggmålningar, som ser ut att vara i 3D men som inte är det.

Biblioteket.

Det fanns en klassisk lönndörr i biblioteket! Kom dock ej med så bra på bild.

Karl XI gifte sig här. Han skulle gifta sig med den danska kungens syster, men då han såg henne för första gången samma dag som bröllopet sa han att hon var alldeles för ful, och sen gick han ut och jagade istället. Men hans mamma övertalade honom till slut att han skulle gå med på att gifta sig, så bröllopet skedde klockan 11 på kvällen, då det var mörkt. Det tyckte han var bra för då slapp han se henne.

Här är en tavla på Karl XI som fanns på slottet. Jag vet inte varför jag kom att tänka på uttrycket “man ska inte kasta sten då man sitter i ett glashus”.

Vinkällaren, som är i äldre stil än resten av slottet.

En av påfåglarna som bor där. En påfågel låter som en katt som fastnat med svansen i musfällan.

Category: 2010, Augusti 2010  | 2 Comments
Author:
• Saturday, August 14th, 2010

Ojdå, inte mycket bloggande här inte. Jobb jobb jobb. Men men, jag gillar det faktiskt – det är väldigt kul att skriva en på en avhandling och gräva ner sig i det man gör. Jag är nog snart en certifierad arbetsnarkoman. Gillar att sitta ostörd på mitt rum i min skrivtrans. Som jag nämnt tidigare är min dörr fylld med hundbilder. Nu har jag adderat följande i A4 format för att vara säker på att ingen stör i onödan:

Jodå, dom på jobbet tycker nog redan jag är konstig ändå så det är ingen skada skedd :p.

Author:
• Monday, August 09th, 2010

I söndags var vi på Eriksberg naturreservat. Tyckte att det var ett superkul resemål! Vackra omgivningar och en massa djur. Man kan bara köra bil i parken, så det blir som ett safari av svensk modell. Vi såg en massa djur på nära håll och favoriterna var helt klart vildsvinen. De yngsta är jättesöta 🙂 .

Lite äldre vildsvinsungar

Jisses vad de bökar runt hela tiden.

Jag visste inte att vildsvin simmade men det gjorde de uppenbarligen. Här är en som ville ha tag på fåglarnas mat.

Det finns inte bara vildsvin i parken. Det fanns även dovhjort

Kronhjort

Visent

och mufflonfår, som vi dock inte såg några

Mycket kul! Blev sugen på att åka på safari i Afrika, det har ju stått på önskelistan ett tag.

Author:
• Sunday, August 08th, 2010

Då vi körde hem från Halmstad passerade vi Skottorps slott, som jag aldrig hört talas om innan trots att det måste vara det slottet som ligger närmast mitt barndomshem. Så vi passade på att kolla in det, var ett mycket vackert slott. Var dock inte öppet inuti eftersom det skulle vara bröllop där, såg brud, brudgum och några tärnor som satt i trädgården där – måste vara en härlig plats att ha en bröllopsfest på!

Slottet

Myyyycket näckrosor

Slottet hade även två påfåglar. Påfåglar måste vara en av de mest ego djuren som finns – varenda en jag har sett har speglat sig i fönster eller dyl. Men visst, de är vackra.

Category: 2010, Augusti 2010  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, August 07th, 2010

Så har vi hämtat upp vår Audi A6! Känns lite halvskumt att vi har en egen bil – känns som om vi hyrt eller lånat den…

Här står den och väntar på oss.

Eftersom det inte var så detaljerad information om bilen så håller vi på att upptäcka vad den har för finesser. Noterade att den nog har farthållare, bra. Airbags fram och bak, fast den ena där fram var bortkopplad så det måste någon bilfix aktivera. AC där man kunde välja olika temperaturer för höger och vänstersidan samt 6 st inställningar på “rump-värme” för vart säte – viktiga funktioner för mig som har lätt att både bli tokvarm och svinkall 😉 . Diverse displayer med bl.a. temperatur ute och info i hur mycket bensin den drar just nu. Dragkrok och täckande plastmatta som kan vara bra om man ska transportera saker. Larm. Tre nackstöd där bak om man skulle transportera många människor någon gång. Och kaffemuggshållare och armstöd mitt emellan framsätena, inte direkt viktigt men bra ändå 😉 .

Exteriört

Interiört

Förarplats med make som extrautrustning

Förarplats utan make

Passagerarplatser

Idag har vi kört en del, och imorgon blir det en långtur. Den känns bra att köra med, känns stabil och skön att köra. Var rätt längesen jag körde en stor bil så det är lite ovant.

Category: 2010, Augusti 2010  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Thursday, August 05th, 2010

Pust, vilken intensiv vecka, massor massor massor med jobb och rätt så svårt att varva ner. Jag får ta det lite lugnt, annars kommer jag se lika sliten ut som den här geten som vi fotade i Versailles :p .

Men sliten eller ej, jag tycker den ser cool ut 😉 .

Author:
• Sunday, August 01st, 2010

Så var semestern slut. Har varit en riktigt bra semester med en härlig cykelsemester, sköna dagar på landet, mysiga balkongkvällar i stan, god mat, trevliga dagsutflykter, möten med många “gamla” vänner, bilinköp och ett fantastiskt väder! Inte helt fel, men samtidigt har det varit lite svårt att slappna av till 100% med tanke på hur mycket jag har att göra de närmsta månaderna, så det är nog lagom att den är slut nu ändå. Har inte kollat på min mail på hela semestern, och nu börjar det kännas mer stressande än avslappnande att inte kollat på den. Så imorgon är det dags igen, kommer bli låååånga dagar från start. Men det känns inte så farligt, jag har ju många semesterdagar att se fram emot om bara lite mer än en månad, och dessa ska spenderas i Rom och Seychellerna 🙂 . Dessutom är ju sommaren inte slut än.