Skolavslutning!

2022,Juni 2022 | Thursday June 30 2022 08:15 | Comments (1)

Den 10 juni så slutade Alfred i lågstadiet. Det var den första avslutningen på länge nu med tanke på corona (jag säger inte “efter corona”, för corona finns fortfarande…). Först var det picknick på Gröningen på morgonen. Barnen spelade fotbollsmatch mot föräldrarna. Här fick Jimmy vara familjens representant. Vädret var mulet men regnet höll sig tackolov borta.

Sen var det dags för avslutningssånger. Här nedan vandrar Alfred in. EFter lite skönsång så spelades “Det är över nu” och då sprang treorna iväg.

Stora killen, det var sista dagen på hans skoltid här, och nu bär det av till en större skola i höst! Men vi börjar ju på en ny kula då Viktor börjar i ALfreds gamla skola i höst. Viktor hade förresten också avslutning på förskolan. Hans kära, numera pensionerade, förskollärare sen småbarnsgruppen kom och sa hejdå och gav honom en ros. Mycket avslut är det nu, och mycket nytt är det i höst.

Killarna på Väla

2022,Juni 2022 | Wednesday June 29 2022 14:00 | Comments (0)

Jag ligger lite efter här…. I ett av de senaste inläggen så står det om mitt millopp i Helsingborg. Samtidigt så var killarna på Väla. De handlade kläder och leksaker och så fanns det tydligen en “Mästarnas mästare” utmaning där. Enligt uppgift var Viktor riktigt vass på denna.

Äntligen lösgodis!

Sushi

2022,Juni 2022 | Monday June 13 2022 06:14 | Comments (1)

Roligt nog så har killarna fått smak för sushi 🙂 . Här får de äta lite sushi (Jimmy och jag skulle äta lite senare).

Alfred gillar även att äta fisken, men just här fick han i sig lite för mycket wasabi 😉
Viktor tycker att det räcker bra med bara riset och gurka (samt makin som har friterad räka i sig).

Lille gangstern

2022,Juni 2022 | Saturday June 11 2022 06:10 | Comments (0)

Viktor har stilen inne med tatueringar och halskedjor 😉 . Den översta tatueringen (på en fästing) fick han då han tog TBEspruta. Den har hållt mycket bra – är över två veckor gammalö nu.

I Malmö med Alfred

2022,Alfred,Du och jag Alfred,Juni 2022 | Thursday June 9 2022 06:06 | Comments (0)

I söndags skulle vi hälsa på Alfreds kompis och hans mamma i Malmö, men kompisen blev sjuk. Men vi åkte på en liten Malmötur ändå, Alfred och jag. Först visade jag Alfred var han bodde då han var liten. Sen gick vi till Ribban (Alfred fick spela mycket Pokemon). Badade fötterna men det var inte så varmt.

Vid Ribban.
Tittar på fågelungar.
Vi åt räksallad.
Sen gick vi till Entre och bowlade. Jag tyckte att vi spelade rätt bra, men det var svårt att få strike/spärr på dessa banor.
Banan var rätt högt upp så man kunde se ut över Malmö.

Sen kom Jimmy och Viktor och hämtade oss. Viktor hade varit på kalas, och han och Jimmy hade sen variot på en shoppingtur på Hornbach och liknande ställen, något som Viktor tycker är kul att hänga med på.

Tid att springa

2022,Juni 2022 | Tuesday June 7 2022 15:53 | Comments (2)

Det var 19 år efter att jag sprang i en löptävling senast, och i år hade jag planer på att springa en del lopp igen. Har ändå tränat rätt flitigt de senaste året, eller i alla fall så flitigt man kan med en hälsporre. Tävling 1 som jag anmälde mig fick jag ställa in då jag fick influensa och inte hann bli bra. Jag hann friskna till till tävling 2 som var 2 veckor senare, men då blev jag rejält förkyld någon dag innan och fick skippa den. När det var dags för tävling 3 så blev jag…. förkyld… Plus att jag sträckte vaden rejält några dagar innan. Dock så var det en mild förkylning så jag sprang ändå. Förkylningen påverkade, men inte så mycket, och vaden kändes bra. Dock var det VARMT (trots att det bara var strax under 20) och jag har riktigt svårt för att springa i värme (vilket är lite konstigt eftersom jag gillar att sitta stilla i solen). Banan var backig och jag sprang nog lite snabbare än vad jag borde i backarna i början, för jag var SÅ trött i slutet men jag tog mig i mål på detta mil-lopp. Det var riktigt roligt att springa 🙂 . Nu hoppas jag på färre förklningar och fler lopp 🙂 .

Målet sett uppe från Kärnan
Selfie på Tintin som ska ut och springa :p

Mors dag

2022,Juni 2022,May 2022 | Saturday June 4 2022 07:10 | Comments (1)

Killarna fixade en fin middag till mig på mors dag 🙂 .

Viktor assisterar
Det är dock inte han som dricker ölen även om det ser ut så 😉
Viktor hade sitt glas med dricka – mangocola
Nom nom nom teppanyaki
Efterrätt
Blommor

Några dagar på landet

2022,Juni 2021,May 2022 | Thursday June 2 2022 16:03 | Comments (0)

Vi var på landet under Kristi Himmelsfärd.

Det blev mycket fotboll!

Premiär för jordgubbar!