Takamaka bay rom

2010,Oktober 2010,Resebloggar,Seychellerna | Friday October 22 2010 22:21 | Comments (2)

Hemma igen efter en trevlig liten jobbresa i vackra omgivningar med intressanta föreläsningar och god mat. Avnjuter en drink med Takamaka bay rom, som jag köpte på Seychellerna. Fantastisk rom! Jag är annars ingen extrem sprit-finsmakare, men efter detta kommer ju Bacardi att kännas lite torftigt… Synd den bara går att köpa på Seychellerna 🙁 . Men men, det var ändå värt allt problem att transportera flaskorna hem (blankt nej från tysk säkerhetsvakt i mellanlandningen, därmed incheckning av extrabagage i form av min kollegas handbagageväska, och sen en ganska sista-minuten-ankomst till gaten) för att få en så god caipirinha 😉 . Kanske rensar upp mitt halsont oxå.

Jättesköldpaddor

2010,Oktober 2010,Resebloggar,Seychellerna | Thursday October 7 2010 00:28 | Comments (2) Tags:

Jag blev väldigt förtjust i jättesköldpaddorna. Tycker de verkar så kloka. Eller så har jag bara läst alltför mycket Bamse som liten :p . Men de var i alla fall kelna, de sträckte nöjt på huvudet då man klappade dom. De var stora, runt 300 kg. Det är bara på Seychellerna och Galapagos som dessa finns i vilt tillstånd. Lite bilder:

En gäspande sköldpadda

Rätt så stora djur

Jag medger att de är lite alien-liknande

Nom nom nom

Mycket kelna och mysiga att klappa på.

Stränderna

Oktober 2010,Resebloggar,Seychellerna | Wednesday October 6 2010 00:10 | Comments (0)

Beachbilder! Alla stränder jag besökte var helt underbara…

Här är en strand från varje ö jag besökte.

Bodde vid Beau Vallon i Mahe, en 3 km lång stand. Jag gick måååånga rundor fram och tillbaks på den, mycket promenadvänligt. Härligt att bada också, sandbotten och inte alls långgrunt som jag tycker är lite tradigt.

Ön Silhuette i bakgrunden.

Besökte även Anse Source d’Argent på La Digue.

Anse Lazio på Praslin var nog min favorit. Vacker strand och perfekt sandbotten.

Lite hajk

2010,Oktober 2010,Resebloggar,Seychellerna | Tuesday October 5 2010 17:21 | Comments (3)

Det blev rätt så mycket motion under resan. Dels så tyckte jag att det var superskönt att gå fram och tillbaka på den 3 km långa stranden i närheten av hotellet, dels så var det superskönt att simma, och dels så blev det lite hiking.

Första dagen kom vi fram till hotellet vid 11-tiden på morgonen. För att inte sega ihop totalt efter en tio timmars flygresa från Frankfurt så gav min kollega och jag oss ut på en liten promenad. Denna varade i fem timmar…

Fina vandringsleder i Morne Seychellois Park

Fina vyer

En annan dag gick jag upp i ett litet berg.

Vy över huvudstaden Victoria på vägen upp.

Ganska högt uppe

och sen ner igen.

Såg massor med fruit bats i träden. Senare på resan förstod jag att jag hade ätit fruit bat på en buffé.

Seychellerna

2010,Oktober 2010,Resebloggar,Seychellerna | Monday October 4 2010 17:48 | Comments (0)

Seychellerna var ett mycket trevligt ställe att ha jobbmöte på. Jodå, vi har samarbetspartners där och en del av studiepopulationen kommer därifrån, så det var ett relevant ställe att träffas på. Jobbmötena gick bra, jag höll en presentation och så har jag träffat på många av de som är involverade i mitt nästa projekt, vilket som sagt involverar en studiepopulation på Seychellerna. Det är många människor från många delar av världen involverade i projektet, så jag hoppas att “ju fler kockar…” inte gäller där, men under mötet insåg jag att en del av de som jag ska jobba med har rätt så starka åsikter. Plus att arbetskulturen skiljer sig rätt kraftigt åt mellan de länderna som är involverade.  Så well, mitt nästa projekt kommer att bli en utmaning på många plan. Men det blir spännande och lärorikt. Bra att ha träffat på de flesta som är involverade.

Men det var inte bara jobb, utan även lite semester. Seychellerna består av över 100 öar, så det finns mycket att se. Nu kunde jag inte vara iväg så länge, men jag var på totalt tre öar, Mahe (där mötet var och där jag bodde), Praslin och La Digue. Vackra öar med en frodig växtlighet och fina stränder med turkost vatten (28 grader i vattnet). Seychellerna var relativt oexploiterat, och det fanns respekt för djur och natur. Såg massor med vackra fåglar och fiskar i alla dess färger, och massor med fina blommor. Människorna där var coola, alla hälsade på en men ingen försökte sälja en något. Mängden turister var relativt låg, och det fanns mycket gott om plats på stränderna. De grupperna av turister som jag tycker är jobbiga (politisk korrekthet hindrar mig från att specificera detta närmre) lyste med sin frånvaro. Man kände sig trygg och säker där. Maten var god och man kunde bl.a. plocka mango som fallit ner från träden. Solen var skön, det var inte galet varmt men jag fick ändå en hygglig färg.

Och så fick jag klappa sköldpaddor 🙂 !