Promenix?

April 2009 | Thursday April 30 2009 18:05 | Comments (0)

På tal om riskfyllda terränger att motionera i (se förra inlägget) så hittade jag även dessa bilder.  Fortfarande är det så att träd, ängar, rapsfält och hav duger bra som naturupplevelser för mig :-p (ser dessutom inga säkerhetsanordningar som de som vandrar är fästa i,brrr)….

ga1ga2ga3ga4

Cykeltur

April 2009,Cykling | Wednesday April 29 2009 18:45 | Comments (0) Tags:

Tog en riktigt härlig cykeltur idag – 23 km i fina omgivningar och sol. Som jag sagt innan tycker jag det är härligt med lite naturupplevelser då man cyklar, såsom träd, ängar, rapsfält, hav m.m. Gillar man natur och är lagd åt det lite mer spänningssökande hållet kan man ju köra den här rundan:

cyklacykla2cykla3cykla4

Träd, ängar, rapsfält och hav tycker jag är bättre 😉 . Det här ovan är inget för mig – blir nästan yr bara jag ser bilderna :-p .

Färskpotatis

April 2009 | Tuesday April 28 2009 20:49 | Comments (0)

Har hört från mina päron att landets första potatis har dragits upp på Bjärehalvön. Gaaaanska lång tid innan midsommar som det brukade vara innan hela åkrarna plastades…

Priset var 500 kr/kg. Hovet ska ha fem kg av det utan att betala något. Så hovet betalar alltså inte ens för sin potatis :-p .

800px-potato_and_cross_section

Huskoll

April 2009 | Monday April 27 2009 00:39 | Comments (3) Tags:

Så har vi kollat på vårt första hus, vilket var lärorikt. Dock inget vi kommer lägga bud på, var OK men inte direkt prisvärt. Låg inte så många 100.000 kr från vårt max så jag hoppas på att vi hittar mer prisvärda hus, hoppas det inte är så att vi inte kan få i närheten av det vi vill ha för de pengarna vi kan låna… Vi behöver absolut inget exceptionellt hus, men vi är som sagt inte renoveringsbenägna, så då är det ju bra om man får i alla fall det mesta ganska likt som man vill ha. Men vi är inte stressade som sagt, så det får bli när vi hittar något vi verkligen vill ha.

Dock hittade vi många hus i omgivningarna som var fina så vi håller ögonen öppna! Är öppna för ganska många områden i riktning norr – nordost – öst (och neråt aningen åt sydost) från Lund, men tyvärr är man ju beroende av Skånetrafikens utbredning…

En grej som har slagit mig då det gäller många hus är att folk envisas att ha så mycket färger i alla rum! OK det är kul med lite variation från vitt, men jag tycker att badrummen kan få vara vita, eller i alla fall få ha en ljus färg. Några exempel jag har tagit från annonser  (jag har mååånga exempelbilder på vad som, enligt min smak, är lite lustig inredning. More to come! 😉 ) :

Ber om ursäkt om ägaren skulle mot all förmodan hitta bilden, det är bara min personliga åsikt om vad jag inte är så förtjust i:

image:

badrum

badrum3

badrum2

Lördag

April 2009 | Sunday April 26 2009 08:48 | Comments (0) Tags:

Aj löv lördagar – speciellt i detta soliga och fina väder. Dagen började med att sitta ute lite på balkongen och äta hemmabakade scones och läsa tidningen. Gick en snabbrunda på stan och handlade lite gott att dricka, dels te på Kahls (bl.a. ett rött apelsinte som jag redan hunnit smaka, supergott) och dels vin (ett rött; sangiovese från Italien och ett vitt; en grüner veltliner/riesling-blandning från Österrike). Gick vår sedvanliga runda till Ribban via parken. Hade med oss filt för att sitta ute på Ribban men det var rätt blåsigt så det fick vi ge upp efter en ganska kort tid…

Såg bl.a. årets första nyckelpiga:

nyckelpiga1-1

De är snyggare på avstånd…

nyckelpiga2-1

Lite fler små dunbollar har dykt upp i parken nu:

fagel-1

Till middag blev det ugnsstekt fläskfile med whiskeysås och klyftpotatis, namnamnam! Plus ett glas av sangiovesen till.

Sen kollade vi film, City of Ember.

Nu ska vi iväg och kolla på hus! Har tagit med lite picknick så ska gå en sväng i omgivningarna och skogen (jäpp, vi vill så gärna bo naturnära, nästanpå högst upp på önskelistan….) och ta en picknick, najs!

Teoretiska bebisar

April 2009 | Saturday April 25 2009 18:02 | Comments (4) Tags:

Att skaffa barn är ingenting som ligger på vår agenda (även om vi fått frågan ca tusen gånger sen vi gifte oss – jag börjar bli RÄTT så trött på den frågan vid det här laget :-p).

Dock surfade jag otippat in på den här sidan:  http://www.vw.com/vwhype/babymaker/en/us/ , och det är så långt som jag kan sträcka mig i att göra bebisar nu 😉 .

Iallafall, tutade ihop två foton av mig och maken, datorn lekte lite och spottade ut bilderna nedan (ändrade sen till en 50/50-fördelnings inställning på anlag från oss). Bilden som kom innan den första härunder (ej publicerad) hade det nog dock blivit något fel på etnicitets-inställningarna på, förstod inte riktigt hur en blandning av oss kunde se ut som en kines… Men här är de med caucasian etnicitet:

unge1-1

unge2-1

unge3-1

Ska tilläggas att det inte finns någon som helst bakomliggande anledning till att det är just tre stycken (de efterföljande var väldigt olika oss så jag slutade där).

Här är förresten fotona dessa baseras på:

jag-1

Tagit som nybliven fru, innan vår fantastiska bröllopsmiddag 🙂 (jo, jag har axelbandslös klänning på detta fotot…)

jimmy

Min älskling!

Förresten, då man ser bilderna på oss två förstår jag inte riktigt vart ungarnas utstående öron kommer ifrån…

Kolla-hus-premiär!

April 2009 | Saturday April 25 2009 07:52 | Comments (1) Tags:

Imorgon ska vi kolla på vårt första hus 🙂 . Vi ska inte köpa hus riktigt än, men det är bra att börja kolla runt lite, så ska kolla på hus på lite olika intressanta platser för att kolla hur mycket hus man kan få för pengarna på olika ställen, samt vilka orter som verkar trevligast!

Har nån tips på vad man ska kolla på då man väl är på visning så mottages det tacksamt!

Vi har en lång “måste finnas/ska helst finnas/ska helst inte finnas/får absolut inte finnas – lista” som jag ska publicera någon gång 😉 , men rent allmänt är huvudgrejen husmässigt att vi båda absolut inte vill ha något  renoveringsobjekt (ok, måla om kan funka), så något fräscht måste det vara.

Cykelnerden

April 2009,Cykling | Friday April 24 2009 18:11 | Comments (2) Tags:

Som framgått på bloggen tycker jag det är superhärligt att cykla. Idag så blev jag även varvad till jobbets lag i Skåne trampar (www.trampar.se) vilket lät väldigt skoj. Man ska registrera hur långt man cyklar mellan 27 april och 7 juni, och sen kan man vinna priser som cykelhelg, presentkort m.m. Sen gillar jag ju att tävla i idrott också, hoppas på att vårt lag kommer högt upp! Sen vill jag ju såklart vara bäst i mitt lag också,hehe (vilket kan vara klurigt med tanke på hur sportiga syrror vi har på jobbet). Tyvärr kommer jag vara borta rätt mycket från jobbet de närmsta 3 veckorna, men får cykla på så gott det går ändå – fram och tillbaka är ju ändå 40 km på en dag! Även om jag egentligen bara ska cykla 1 sträcka per dag för knäets skull, så blir jag lite sugen att tumma på det…

Dessutom har jag även lyckats ekipera mig nästan som i stil med ett cykelproffs 😉 . Blir mycket roligare då 🙂 . Jag har GPS/puls-klocka (statistiknerd som man är gör det det hela mycket roligare), kadensmätare (är jättebra, sparar knäet att hålla rätt kadens), hjälm (nödvändigt, speciellt i Malmö och Lund…), cykelsolglasögon (inte så bra bli bländad av solen…), cykelbyxor med vaddering (motverkar träsmak väldigt bra…) plus då alla typer av passande sportkläder, vindjacka, cykeltröja, sportstrumpor etc. Det är egentligen bara en sak som fattas – en riktig racercykel! Den jag har nu är bra men det är inget att raca på. Kanske jag ska låna Jimmys gamla cykel, även om jag helst vill ha en tjejcykel.

var-3271

Ost och vin-kväll!

April 2009 | Thursday April 23 2009 20:37 | Comments (2) Tags: ,

Våra kvällar den här veckan har inte varit dom skojigaste (bestående av bl.a. ledsamhet för att mormor gick bort, hemmajobbande en hel kväll, invaliditet pga glasskärva i foten då min favoritpryl i köket – mixern (som var suverän och det går kanske inte att köpa likadan igen) – gled ur handen på mig och gick i en biljard glasbitar, röjande efter föregående sak plus tvätt, smällhuvudvärk etc.).

OK, menar  inte att gnälla, men man vill ju ändå ha lite högre medelvärde i roliga saker på en vecka. Därför har vi ost och vinkväll ikväll och ska bara prata och planera roliga saker för att höja detta medelvärde 🙂 .

Har gått en runda på Lidl och inhandlat diverse lustiga saker till detta, känns lite som att vara utomlands då man är där – fast jag tycker det är skoj handla i mataffärer utomlands, man ser en massa nya saker och vet inte hur något smakar i förväg. Innan har vi alltid handlat på Malmborgs, som är svindyrt plus att de alltid “glömmer” slå in extrapriser i databasen… Matkassen på Lidl är minst 25% billigare (och för en del varor är det över halva priset…), och då har dom ändå fler “kända” märken än jag trodde. Oj, nu låter jag verkligen som en pensionär….

var-3071

Kvällens mums

Allt var faktiskt riktigt gott! Förutom brien, men den kostade 13 kr så det hade jag inte rikigt förväntat mig heller. Brie och den typen av ostar ska ju köpas i specialaffärer för att vara riktigt goda!

Och nej, vi ska inte dricka 2 flaskor vin idag, men ville smaka både vitt och rött till maten. Speciellt det röda var mycket gott!

bildaspxFlagga Havana Hills Limeroad Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot 2007 (nr 6535).

Även det vita var mumsigt

Flagga Paarl Heights Chenin Blanc 2008 (nr 96549)

Saknad mormor

April 2009 | Wednesday April 22 2009 18:40 | Comments (4)

Idag gick min mormor bort 🙁 . Inte helt oväntat kanske men ändå väldigt sorgligt. Mormor bodde i Torekov där jag växte upp, så hon har alltid varit närvarande i ens liv. Det var verkligen alltid full fart på mormor så länge hon var frisk, men hon var rätt trött den sista tiden, hon var ändå nästan 89 år.

mormor-1

Eftersom även min farmor gick bort nyss, för lite över 3 månader sen, så har jag nu inte länge någon far/mor-förälder kvar i livet 🙁 .

Next Page »