Ost och vin-kväll!

Våra kvällar den här veckan har inte varit dom skojigaste (bestående av bl.a. ledsamhet för att mormor gick bort, hemmajobbande en hel kväll, invaliditet pga glasskärva i foten då min favoritpryl i köket – mixern (som var suverän och det går kanske inte att köpa likadan igen) – gled ur handen på mig och gick i en biljard glasbitar, röjande efter föregående sak plus tvätt, smällhuvudvärk etc.).

OK, menar  inte att gnälla, men man vill ju ändå ha lite högre medelvärde i roliga saker på en vecka. Därför har vi ost och vinkväll ikväll och ska bara prata och planera roliga saker för att höja detta medelvärde 🙂 .

Har gått en runda på Lidl och inhandlat diverse lustiga saker till detta, känns lite som att vara utomlands då man är där – fast jag tycker det är skoj handla i mataffärer utomlands, man ser en massa nya saker och vet inte hur något smakar i förväg. Innan har vi alltid handlat på Malmborgs, som är svindyrt plus att de alltid “glömmer” slå in extrapriser i databasen… Matkassen på Lidl är minst 25% billigare (och för en del varor är det över halva priset…), och då har dom ändå fler “kända” märken än jag trodde. Oj, nu låter jag verkligen som en pensionär….

var-3071

Kvällens mums

Allt var faktiskt riktigt gott! Förutom brien, men den kostade 13 kr så det hade jag inte rikigt förväntat mig heller. Brie och den typen av ostar ska ju köpas i specialaffärer för att vara riktigt goda!

Och nej, vi ska inte dricka 2 flaskor vin idag, men ville smaka både vitt och rött till maten. Speciellt det röda var mycket gott!

bildaspxFlagga Havana Hills Limeroad Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot 2007 (nr 6535).

Även det vita var mumsigt

Flagga Paarl Heights Chenin Blanc 2008 (nr 96549)

This entry was posted in April 2009 and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ost och vin-kväll!

  1. Päronet says:

    Hmmmm,

    Lidel skall man, som god demokrat undvika att sätta sin fot i och även påpeka det för andra.
    Vid mitt senaste besök i Tyskland, läste jag, fick Lidel, för vilken gång i ordningen
    på fan för hanteringen av sin personal. Verkar som en del nassetyper har tillhåll i deras arbetsledning. Behandlar sina anställda som livegna och betalar dem uselt. På det skall vi inte käka oss mätta.

    Gamle.
    Berlinare

  2. Karin says:

    Fast det är inte heller så etiskt att som Malmborgs ta 60 kr för ett kilo gurka, att sälja korv som gått ut för 3 veckor sen och att sätta i system att “glömma” att mata in extrapriser som de skyltar med…Så man får alternera mellan olika typer av oetisk konsumtion – vi kan ju inte direkt gå med 3 matkassar genom halva stan från en annan affär. Well well, den diskussionen får vi fortsätta på hemma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *