Då var det dags för sista jobbresan på ett tag (om man inte räknar min tur till Ystad i September), då det är dags att åka till Bressanone/Brixen i norra Italien (Dolomiterna) imorgon morgon. Ska gå på en kurs, som är mycket relevant för mig och som jag hoppas är bra, isåfall kommer den att ge mycket. Så det kommer bli full fokus i en vecka. Sen skadar det inte att resmålet verkar mycket vackert 🙂 . Jag var i Bolzano/Bozen som ligger i närheten (alla dessa dubbelnamn kommer ifrån att platserna egentligen är mer tyska än italienska) 2008, och tyckte det var bedårande vackert.

 
 

Jag älskar uttrycket “att ha sig”. Det funkar till allt och låter så roligt. Använder det hela tiden om diverse företeelser. Jag trodde det var lokalt skånskt men nu såg jag till min glädje att de även anammat uttrycket även i huvudstaden (saxat från DN):

————————————————————————————————————-

“En minut blir en sekund längre

Ur led är tiden. Bokstavligt talat. Åtminstone nu på söndag, då den sista skälvande minuten i dygnets andra timme blir 61 sekunder lång.

Det tar ett dygn för jorden att snurra ett varv runt sin egen axel, har vi lärt oss.

Men det är en sanning med modifikation. För jorden wobblar och har sig, vilket gör att det tar pyttelite längre tid för jorden att snurra runt. Åtminstone i förhållande till hur vi definierar tiden i dag.”

——————————————————————————————————————-

Även senare i artikeln finns intressant språkbruk: “Men ett atomur genererar sin tid helt oberoende av jordens rotation. Det bryr sig inte”.

Nåväl, nu sitter vi och glor på fotboll. Medan Greggan sparkar och har sig.

 
 

Passade på att gå på hotellets gym på morgonen innan det var dags att dra till flygplatsen. Ett mkt litet gym, utan fungerande lampa, en ny upplevelse att träna i mörker med tv-skärmen som enda ljus. En annan lustig grej var att de hade heltäckningsmatta i hela gymmet, brevid löpband och allt… England och dess kärlek till heltäckningsmattor!


 
 

Workshopen i Leeds var bra. Nu är jag i Manchester, på ett hotell vid flygplatsen. Kombinationen av gravt felande lokalsinne och vägarbeten gjorde att jag fick en halvtimmes kvällspromenad till hotellet, som låg några 100m från tågstationen som jag anlände till. Men till mitt försvar får jag säga att det oftast är mycket lättare att ta sig till flygplatshotell via bil än till fots, då det oftast bara finns riktigt stora bilvägar och inga vägar för de som vill gå. Tur att engelsmän är världens mest hjälpsamma folk då det gäller att visa vägen! (även om jag ändå kan gå fel efter att ha fått instruktioner…). För att vara på säkra sidan så bokade jag en shuttle från hotellet imorgon…

 
 

Tidigt imorgon bär det iväg till den good ol’ England, närmare bestämt Leeds, där jag ska på en workshop. Tror jag har varit i Leeds tidigare, men jag har varit i så många engelska städer så jag inte har riktig koll 😮 . Sen ska jag iväg på en jobbresa till i slutet av veckan, så det blir intensivt jobbresande så här i slutet av tiden då man får lov att flyga.

 
 

Kanske inte det smartaste sättet att marknadsföra en lammkorv på…

 
 

Ganska som vanligt…

Men det gör mig inte så mycket – har inga planer på att vara ute och partaja, ej heller några planer på att klä och dansa runt midsommarstången. Kura inomhus och läsa låter rätt lockande däremot…

 
 

Har haft fullt upp i helgen med att sortera och slänga prylar. Inte för att jag känt något som helst av den omtalade instinkten att boa (lär vara lite tidigt för det iofs), men måste verkligen ha mera plats och jisses vad mycket skröfs man samlat på sig de 7 åren man har bott här… Det har blivit många sop-påsar kan jag säga.

Påtal om sopor så är här bilder från Zanzibar tagna under bilturen till flygplatsen. Detta var ändå ganska lite sopor jämfört med på många andra ställen på ön (det fanns inga soptippar i sig, utan allt var soptipp förutom hotellen och stränderna). Tråkigt.

 
 

Nu har vi införskaffat en vagn. Det visade sig att vagnen vi ville ha (en Brio Happy duovagn) var på kampanjpris på barnaffären några 100 meter från oss 🙂 . Kändes som en jättebra vagn, dock kändes det väldigt konstigt att gå med en barnvagn på stan…

 
 

Då var det fredag 🙂 . Hade en lätt frustrerande dag då jag hållit på med en grej som jag sagt “det blir jag klar med idag” om i tre dagar nu. Men jag satt tills jag blev klar så det blev jag lyckligtvis innan klockan blev tokmycket. Maken kände nog av min frustration så då han kom hem köpte han blommor och jordgubbar till mig ♥

 

Next Page »