Alfred och jag i Uppsala

Dagen efter jag åkte tillbaks till Stockholm från Uppsala så åkte jag iväg till Uppsala igen. Denna gången hade jag med Alfred och vi skulle åka och hälsa på Lena.

Alfred åker tunnelbana, och sen åkte vi tåg där vi satt på ovanvåningen.

Då vi kom till Uppsala gjorde vi några ärenden på stan och fikade. Vi gick till biblioteket och lekte på deras barnavdelning och lånade barnböcker. Sen gick vi till domkyrkan. Trots att jag varit i Uppsala ett antal gånger så har jag aldrig varit innanför domkyrkans portar. Det är en mäktig kyrka måste jag säga. Lena som är mycket kunnig i historia satte sig med Alfred intill Gustav Vasas grav och berättade om de svenska kungarna.

Alfred lyssnar på historier

Efter detta gick vi till Pelle Svanslös-lekplatsen.

Vi tänkte även kolla på slottet, men det var stängt. Sen gick vi hem till Lena. Alfred och Lena vilade på soffan och lyssnade på ljudboken där Gösta Knutsson läste Pelle Svanslös.

Alfred fick välja hur han ville sova och han ville hellre sova med Lena i hennes säng än med mig, så jag kamperade på soffan. Alfred sov bra då han väl somnade. Dagen efter så åt vi våfflor. Jag tror att Alfred åt 5 stycken!

Vi gick till tåget via två lekplatser, och sen hann vi med tåget i sista minuten. Alfred var mycket duktig på att resa. Han kommenterade hur “jättemånga” människor det var på Stockholms C och tågen.

Under tiden som vi var borta höll Jimmy ställningarna med Viktor i farbror Mickes och Annas inte helt barnsäkrade hus.

This entry was posted in 2017, Alfred, Du och jag Alfred, Juli 2017, Resebloggar, Stockholm/Uppsala/Kolmården 2017, Viktor. Bookmark the permalink.

One Response to Alfred och jag i Uppsala

  1. Päronet says:

    Ja det var en rejäl nöjes och bildningsresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *