Kolmården

På väg hem från Stockholm/Uppsala så stannade vi till och besökte Kolmården under två dagar. Vi tyckte att Kolmården var ett toppenställe!

Först var vi på Bamses Värld:

Teater

Godiståget

Skalmans bilar (titta vem som fick hänga med i baksätet 🙂 ).

Dunderhonungsburkarna

Sen så tittade vi förstås på djur. Här är några av dom. Min favorit var den röda pandan.

Tigrarna kan man kolla på då man är inomhus. Just då vi var där så började det regna rejält. Riktigt rejält. Vi hade lämnat regnkläderna i bilen, då det inte var prognosticerat regn någonstans :p. Men jag tror knappast att regnkläder hade hjälpt mot det skyfallet. Så vi var kvar i det lilla utrymmet inomhus i en timme, tills det slutade regna. Då hade rätt så många gått hem, så då blev köerna kortare så i slutändan var det bra med regnet 🙂 . Bl.a. så var det knappt någon kö alls på Wildfire, deras “vuxen”-berg och dalbana. Jag kände adrenalinet pumpa då jag skulle åka och tänkte att det skulle bli superskoj, för den såg ju rätt läskig ut. Jag hade inte gjort någon större research om Kolmården tidigare (jag har slutat att läsa på så mycket om saker man åker till, vill ha en viss överblick men detaljerna vill jag uppleva själv snarare än läsa om i förväg), så jag hade missat att den var lite mer extrem… Här är urklipp från Kolmårdens hemsida:

“Wildfire är världsunik och har satt flera rekord inom berg- och dalbanebranschen; näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner (när du åker uppochner). Och det är i jämförelse med banor i hela världen.”

Den var kul, men lite tagen blev jag, det måste jag säga. Det kändes som att nivån av alla kroppens hormoner (och kanske kroppens organ också :p) blandades om rejält, så jag kände mig helt konstig efteråt, ungefär som man överlevt en katastrof. Speciellt inversionerna påverkade en. Jag tyckte det räckte bra att åka den en gång, så sen nöjde jag mig att åka Delfintåget med Alfred :p .

En del av Wildfire

Fotot som jag köpte därifrån 

Delfintåget (som vi åkte mååånga gånger). I slutet av den regniga första dagen var det ingen kö!

Vi behövde inte heller köa till delfinshowen. Den var mycket vacker. Fast det var lite svårt att fokusera då man hade hand om Viktor :p

Den första dagen avslutade vi med en safaritur. Det var lite kyligt och småregnigt, så det var ingen kö. Vi var på Kolmården mellan klockan 1 1 och 19.30 ca den första dagen (killarna var så speedade så de somnade inte förrän runt 22-tiden den dagen :p).  Så under dag 1 hann vi med att göra det mesta, så under dag 2 kunde vi ta det lite lugnare och göra om de bästa sakerna och se djuren vi inte hann se 🙂 . Bl.a. så började vi med en safaritur, då klockan var “Viktor-sovtid”.

Det blev en hel del ätande – mexikanskt, asiatiskt och burgare.

Viktor gillar pommes frites 😉

Så sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig tur till Kolmården. Vi kommer nog åka dit fler somrar 🙂 .

This entry was posted in 2017, Juli 2017, Resebloggar, Stockholm/Uppsala/Kolmården 2017. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *