Alfred 16 månader

Idag blir Alfred 16 månader. Under den senaste tiden känns det som att han utvecklas mycket mentalt och förstår mycket mer. Han har även blivit mycket gosigare vilket är kul 🙂 – han sitter mer i knäet och så.

DSC_0158

Han sitter även och pysslar och kollar i böcker ibland. Innan var det helt omöjligt för då var han i rörelse hela tiden. Nu är han bara i rörelse nästan hela tiden 😉 . Då han är i rörelse så öppnar han dörrar, klättrar upp i stolar, sitter på soffkanter etc.

DSC_0186

På soffkanten

Han gillar att stå och kolla ut genom fönstret då vi är på landet och kommentera bilarna.

IMG_2813Bilar är han fortfarande helt tokig i, ser han bilar på tv pekar han och gör ljud. Ljud förresten, det är något som han gör mycket. Även om det inte är många ord så är det mycket (och höga) läten som kommer ur den lilla munnen. Han pekar, gestikulerar och gör läten för att försöka göra sig förstådd. Vilket han inte alltid blir :p . Han visar mer känslor och kan bli arg och sur då saker inte funkar. De orden som han säger är mest “mommo” (mormor), mama (mamma), baba (pappa) och vov vov (?). Men han förstår desto mer, han kan följa enkla instruktioner och är en bra hjälp då man ska sortera tvätt, flytta småsaker etc, ge saker till någon, slänga skräp i sopkorgen etc. ;).

Han tycker fortfarande inte att det är så kul att äta. Förutom då han kan tigga vid bordet som en liten hund :p. Eller då han kan äta av någon annans mat:

DSC_0182

Dricka gillar han däremot, och allt som är glas eller koppar eller liknar glas ska han dricka ur. Som min kopp med yoghurt som han snodde här.

DSC_0147-2

Oftast är han en mycket glad liten kille 🙂 !

DSC_0188

This entry was posted in 2014, Alfred, Alfred fyller månad, Februari 2014. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *