Alfred 23 månader

Sista månads-sammanfattningen innan Alfred fyller 2. Det blir svårare och svårare att hinna med dessa sammanfattningar, då egentiden har krympt något kolossalt, men jag har beslutat mig att jag ska hinna med att skriva idag även om det isåfall ska bli det sista jag gör under dagen :p

Alfred har kommit in i förskolerutinerna. Det dröjde inte många gånger innan han bara vinkade och slank in på avdelningen (särskilt då hans favoritfröken Marie var där) utan något som helst gråt. Men han blir även glad då man kommer och hämtar honom, och drar raskt med sig en och vandrar ut från förskolan. Förskolan verkar inte ta så mycket energi från honom trots att han är där ganska långa dagar – han har mycket energi över till eftermiddag/kväll. Så mycket energi att det är svårt att få honom och sova, och han springer runt som ett jehu och ska syssla med alla möjliga projekt på nattetid. Men han kommer ändå upp bra och snabbt på morgonen.

DSC_0688-2Alfred med sedvanlig energinivå vid nattningen. Jimmy läser Alfons och Alfred skuttar upp och ner från soffan och förevisar intressanta saker. Här kan det vara så att han hör ett flygplan. Eller ser en spindel.

Förskoleläraren säger att han alltid vill ha projekt och uppgifter på gång där, det kan jag nog tänka mig. Jag försöker hitta uppgifter till honom hemma, men om man inte hittar tillräckligt så hittar han på egna – typ att sortera spritskåpet.

DSC_0741Och får han inte fullfölja sina tilltänkta uppgifter (t.ex. banka hårda och tunga föremål i parkettgolvet) så blir han arg. Han blir ganska lätt arg. Kanske 10 ggr per timme :p . Men när han är med andra människor och vi inte är där så är han enligt uppgift jättesnäll. Som t.ex. i helgen då mommo och moffa tog hans om honom och vi var på miniweekend (vilken jag fortfarande inte hunnit blogga om). En annan sak som ger ilska är ätandet – på något sätt ser hans föräldrars mat mycket mer intressant ut, även om det är exakt samma mat. Så han kastar sig över bordet för att ta vår mat. Och blir arg då han inte får det.

Men såklart är Alfred inte bara arg – han är ofta en solstråle också som har en massa bus för sig 🙂 . Som kramas, pussas och skrattar. Hoppar och dansar och snurrar runt. Säger “Äta” och öppnar skåpet och tar sin tallrik och hoppar upp på matbordet då han är hungrig. Frågar efter Mamma då Jimmy är hemma och Pappa då jag är hemma, för han är gladast då hela familjen är hemma. Älskar att bada!  Och att äta päron.

DSC_0677-2

Alfred är sina pärons stora kärlek. Men det ska inte förnekas att han kör halvt slut på en, haha.

 

This entry was posted in 2014, Alfred, Alfred fyller månad, September 2014. Bookmark the permalink.

2 Responses to Alfred 23 månader

  1. Päronet says:

    Grattis till vår solstråle som likt denna vill kika in lite överallt och visst finns det mycket att utforska för en liten gosse. Snart blir det nya upptäckter hemma hos mommo och moffa. Knus till vår charmgosse från mormor och morfar.

  2. Karin says:

    Alfred tackar. Nästa månad blir det fest 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *