Karlaby Kro

Modern och fadern i vår familj fick sig ett välbehövligt brejk häromhelgen. Då var det (dagarna runt) vår bröllopsdag och vi åkte till Karlaby Kro. Vi har varit där en gång tidigare, på Jimmys födelsedag 2014.

Från förra gången så hade vi härliga minnen av chill vid deras inomhuspool, men tiderna ändras och vi gick bet på vår vision om poolchill, då det var fullt med folk där (inklusive ungdomar) och det inte fanns en enda solstol kvar och bastun var full hela tiden. Dessutom var luften mycket kallare inomhus denna gång. Men men, det gick bra ändå, eftersom vi denna gång hade bokat ett stort mysigt rum, så vi hängde där istället och läste böcker. Avkopplade.

Maken förevisar rummet. Det fanns även ett stort badkar som var skönt att ligga och läsa i men det fick jag inget foto på.

Även middagen blev under förväntan, men det är ju trevligt ändå att komma ut och äta så vi brydde oss inte så mycket om det. Långsam service och då vi såg på menyn visade det sig vara gåsmeny… 5 rätter bara gås, men lyckligtvis kunde man byta ut svartsoppan. Gåsleverpastejen var ingen höjdare (nog enda gången jag lämnat nästanpå en hel portion), och gåshalsen slår nog rekord i minsta mängd ätbar mat på en rätt någonsin.

Gåslever – inte gott.

Havskräftsoppan var god iallafall.

Gåshals

Gick en tur i omgivningarna innan vi åkte hem. Fascinerande att se att växtligheten envist klamrar sig fast detta år, då den kom igång så sent efter en ogynnsam sommar.

På hemvägen upptäckte vi även en chokladfabrik som vi aldrig hört talas om förr med god choklad, mums 🙂 .

 

 

 

This entry was posted in 2018, November 2018, Resebloggar, Utflykter inom Skåne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *