Alfred 7 månader

Idag blir Alfred 7 månader. Tycker att det blir kortare och kortare tid mellan månads-dagarna, ska inte alla månader vara runt 30 dagar?

Nåväl, mycket händer runt den här åldern. Jag kan inte sitta på häcken och slöa om man säger så.

Om motoriken: Han behärskar krypandet helt ok just nu, även om tekniken ser lite lustig ut. Men nu är det mer intressant att stå upp istället för att krypa, och han gör försök att dra sig upp i diverse möbler. Det roligaste som finns är att bli hållen i armarna så att han kan stå upp – han kan stå upp ett bra tag. Att gå runt med stöd är också superskoj. Han rör sig konstant och tuggar och petar på allt han kommer åt. Bästa leksaken är en gammal träslev, mer komplicerat behöver det inte vara. Tätt följd av bebistandborsten (hoppas han gillar den sen då han får tänder också) och kossan.

IMG_8867

 

DSC_0279

Alfred försöker dra sig upp.

Om maten och tillväxten: Han har blivit lite bättre på att smaka på allt som serveras, men det är inga stora portioner och jag kan inte tänka mig att energin han får från mat är större än den han gör av med. Men han ammar ju en del på kvällen/natten, så det är svårt att beräkna energimängden han får i sig. Innan var han ju en riktigt stor bebis, men det känns det inte alls som om han är längre. Men han har fortfarande rejäla ben, fast konstigt vore det annars då både hans mor och far har detsamma. Leverpastej är favoritmaten, öht är animalisk föda mer populärt än vegankäk. Gröt och välling ratar han (förutom Otto-vällingen, som han gillar. Exklusiv smak). Dricka vatten gillar han. Men roligast är att leka med nappflaskan :p

Om temperamentet: Han hatar att ligga på rygg och vill alltid vända sig till mage, vilket har gjort blöjbytena rätt mer komplicerade. Han är jäkligt stark i sina vändningar och blir så arg då jag håller kvar honom på rygg. Han blir även arg då man klär på honom. Och han blir han skitförbannad på då man sätter honom i sin tripp trapp stol, så det är sitta i knäet som gäller då han ska matas. Så det finns en del saker han blir arg för. Rädd har jag däremot sällan sett honom, det skulle vara då han trillar och slår sig, men då blir han nog mest ledsen. Glad är han trots allt fortfarande ganska ofta, särskilt då han får stå eller gå. En rolig sysselsättning är att bli buren av Jimmy och gå efter mig då jag lagar mat i köket. Då skrattar han en massa. Det har han ärvt från far sin som ofta är i vägen då jag lagar mat, vi har ju så litet kök.

Om sömnen: Vaknar runt halv 9. Har börjat sova lite längre runt lunch (skönt!) och tar oftast en liten snooze under eftermiddagspromenaden. Sen är han uppe och röjer till klockan 11… Ett himla sjå att få honom att nanna. Men när han slutligen somnat för natten sover han ganska ok ändå.

IMG_20130503_215723En nattsuddare

Om talet: Han har börjat att låta en himla massa, typ avävävävävä.

Övrigt: Bär-ryggsäcken gillar han.

DSC_0370

 

 

 

 

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller månad, Maj 2013. Bookmark the permalink.

2 Responses to Alfred 7 månader

  1. Eva says:

    grattis till 7-månaders bebisen från gammelmoster!

    äväv tror jag definitivt är ett försök att säga mitt namn…

    hälsa honom att vi ses till helgen!

  2. Karin says:

    Ja det är sant, kanske bli hans fadders namn det första han säger 😉 . Synes i helgen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *