Alfred 11 månader

Sista “månadsdagen” innan han fyller året. Jisses vad det här året gått snabbt :p

Nu går/springer Alfred obehindrat fram. Han klättrar även upp på soffor etc, men han har även lärt sig att ta sig ner med benen före istället för huvudet före, pust. Han gillar  att vara under saker lika mycket som att vara över saker.

IMG_1890

DSC_1388

DSC_1403

Allt går att leka med, men favoriten är tekniska prylar med knappar och skärmar, som pappsens plattta.

DSC_1365

Bilar är en annan favorit. Men alla saker är bilar för honom – han kör runt på golvet med hårborstar, fjärrkontroller etc.

DSC_1326Han tuggar fortfarande helt maniskt på allt, och nu har han 8 tänder. Fortfarande inte superstor i maten, man han äter av det mesta och 1års eller 1.5 års mat på burk går fint.

Han får mer och mer humör. För några dagar sen så bet han mig då jag ammade (har aldrig hänt innan) och jag skrek spontant “aaaaj” (lite svårt att inte göra det…). Då blev Alfred jätteledsen, oj vad han grät. Ledsna miner kommer alltid upp då man inte pratar med den snälla rösten, typ då han tuggar på sladdar och dylikt. Har även vaknat av att han ligger och gråter. Jag undrar så vad som rör sig i hans lilla huvud – så mycket har han väl inte varit med om som kan få honom ledsen? Han har dock fått vara utan amning några dagar då jag var tvungen att äta mediciner. Det har gått bra, välling istället funkar fint, men han har varit lite snyftig. Och arg kan han bli med, oftast i samband med att han måste vara still såsom i barnvagnen, blöjbyte, sängen :p . Han gillar inte att vara stilla. Så han är ingen mysbebis som sitter i knäet. Fast ibland då han kommer i nya situationer så kan han vara lugn ett tag, som här då mormor&morfar kom på besök (och det gick finfint för honom att vara ensam med mormor&morfar sen 🙂 ):

IMG_9432

Sovandet går lite upp och ner, men det har hänt några gånger att han somnat för natten vid 7-8 tiden, halleluja!

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller månad, September 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *