Sista trimestern

Så är sista tredjedelen påbörjad för ett litet tag sen 🙂 . So far so good! Imorgon är det vecka 30, så då är det ju snart dags för den sista fjärdelen också. Känns dock som det är rätt långt kvar fortfarande.

Magen har expanderat rätt mycket på sistone, och jag har gått upp en hel del. Tycker ändå att jag är betydligt nyttigare nu än förra gången, det är t.ex. en ytterst signifikant skillnad i saltlakritsexponering för “Räkan” jämfört med “Greggan”. Dock rörde jag mig mer förra gången, nu är det ju lite svårare att få tid till det. Men häromdagen cyklade jag till jobbet, och sen försöker jag även att köra gravidyoga-videor på Youtube. Annars är det svårt att jämföra graviditeter, för tycker att jag glömt det mesta av den förra :p. Det känns som väldigt längesen. Men nu känner jag mig mycket mindre orolig och mer chillad. Mina orosmoment är mest hur jag ska överleva sommarvärmen (men än så länge har det gått finfint 🙂 ) och hur man ska fixa vardagslogistiken då den yttepyttiga lilla fraktionen av egentid kommer försvinna igen och den stora tröttheten inträder. Annars tar jag allt som det kommer.  Man blir så jäkla mycket lugnare av gravidhormoner :p. Jag stirrar inte ens över presentationer på jobbet.

Jag har inga direkta cravings denna gång, snarare att det är vissa saker som jag inte gillar. Är inte så godissugen t.ex. och när jag väl äter godis är det inte så gott. Denna gången kan jag dricka kaffe (vilket jag gör varje dag nu), medan det förra gången var det helt otänkbart. Är inte lika doftkänslig nu heller (fast det kan bero på att min doftkänslighet stabiliserat sig på en ganska hög nivå efter förra gången).

Så jag känner mig rätt som vanligt, men känner mig nog lite tyngre än förra gången, trots att jag inte väger mer. Sämre grundträning helt enkelt. Blir lätt lite flåsig. Idag var jag på glukosbelastning och det jag bra, inga tendenser till graviditetsdiabetes. Var ensam om att göra detta så fick sitta 2 timmar för mig själv i ett rum, härligt 🙂 !

IMG_3788Foto från vecka 28+5

 

 

 

This entry was posted in 2016, Maj 2016, Viktors tid som Räkan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *