Vårträdgården

Här blir inte mycket tid för att blogga 🙁 . Jag började skriva om trädgården för en vecka sedan, men inlägget är nu helt inaktuellt efter denna värmebölja. Nåväl, inlägg om trädgården fram till mitten av maj då – nu kan man inte kalla den vårträdgård längre.

Våren kom med full fart i slutet av april, sen blev det sommar direkt och nu har syrenerna redan blommat i 2 veckor.

Tulpanerna slog ut då jag var på kurs i slutet av april. Tyvärr höll dom väldigt kort tid (brist på vatten?) så nu ser rabatten lite tråkig ut (man lär sig av sina misstag, som att man ska plantera andra blommor som blommar senare runt tulpanerna…).

På väg att slå ut – typiskt nog den veckan jag var borta på kurs:

Så här såg rabatten ut då den var fin (har nog haft bilden uppe tidigare):

Tulpaner på baksidan (nu helt nervissnade):

De första blommorna som kom upp (i början/mitten av april) var dock krokusar och scillor som jag planterat sidan om häcken på husets framsida och i rabatten i trädgården. Krokusarna dog dock snabbt p.g.a. den hårda blåsten, men här är scillorna:

Hörnan med vårblommor, som alla vissnat ner nu:

Visst har det varit trevligt med sol, men jag tycker att det har gått lite väl snabbt med våren. Man hinner liksom inte riktigt med och sen är det högsommar. Så känns det i och för sig varje år men i år var det rätt extremt.

 

This entry was posted in 2018, Maj 2018 and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *