30års-fest

Idag hade jag en, ganska så försenad, 30-års fest för mina släktingar (förutom de som var sjuka eller lämnat Skåneland).

Fick den här snyggingen från Georg Jensen och ett flaska Chablis som lät lovande!

Bjöd på paj – tyckte att jag gjorde tokigt mycket, men nästan allt gick åt. Med tanke på åtgången så antar jag att fler än jag tyckte den var mumsig så tänkte dela med mig av receptet:

Kyckling och baconpaj

Pajskal:

  • 4-5 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 2 dl kesella

Fyllning:

  • 1 grillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 2 dl créme fraiche paprika & chili (eller vanlig c.f med egen kryddning)
  • soltorkade tomater
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i formen och nagga den. Förgrädda 10 minuter i 225 grader. Rensa kycklingen, skär bacon i små bitar, stek det lätt och låt rinna av. Lägg kyckling, soltorkade tomater och bacon i pajskalet. Vispa ägg, grädde och créme fraiche och häll över kycklingen. Grädda i ca 20-30 minuter i 225 grader. Servera med en god sallad!


Leave a Reply