Glasögon

Nu har jag fått mina nya glasögon! Gick himla snabbt – jag beställde dom i måndags kväll och fick sms om att de var klara att hämta ut på onsdag efter lunch. Var kanske inte helt fel ändå att mina gamla förkom på flyget. Nu fick jag två till samma pris som de gamla, och dessutom är de nya betydligt mer robusta (kan behövas) och mycket mer bekväma att bära :). Det har hänt rätt mycket med prispress och erbjudanden på glasögonfronten på sistone märkte jag.

Ett par svarta med lite vitt mönster på sidorna.

Ett par mörkröda.

På tal om de försvunna glasögonen så hade inte flygbolaget (Condor) den bästa servicen. En och en halv vecka efter jag mailade dom (på engelska) fick jag ett svar som var på tyska – trots de uppenbarligen var medvetna att jag var svensk eftersom min adress stod på svarsmailet och trots att jag inte längre har ett tyskklingande efternamn. Och svaret – tja, det stod att de fått mitt mail och återkommer senare. Men det spelar ingen roll, nu har jag ju nya glasögon och ska beställa linser också, så blev det som egentligen borde gjorts tidigare gjort nu!

This entry was posted in 2010, Oktober 2010. Bookmark the permalink.

5 Responses to Glasögon

  1. Anna says:

    Ser fram emot att se dem “live”! 🙂

  2. Karin says:

    Jo, de är kanske inte så illustrativa liggande på ett skrivbord – ska testa hur de funkar en heldag framför en datorskärm snart! Jag ser förresten fortfarande fram emot att se dina glasögon live oxå 😉 .

  3. Päronet says:

    Tjaaa, att Du får svar på tyska visar bara att bolaget sannolikt är tyskt och att Tyskland är motorn i den europeiska utvecklingen, ekonomiskt som språkligt.

  4. Karin says:

    Jo bolaget var tyskt. Men engelska är helt klart huvudspråket i europa, det är bara tyskarna som inte begriper det. Den tyska servicenivån imponerade inte på mig under resan, den var inte så långt ifrån nivån i Prag så en viss modernisering får nog förekomma om de ska vara en motor i den europeiska utvecklingen.
    Jag fick en rejäl utskällning på tyska av en rejäl oktober-festliknade flygvärdinna när jag sa “water, please” och alla som jobbade på Frankfurts flygplats var rejält surmulna.
    Nåväl, jag hoppas att München och Garmisch-Parteinkirchen bättrar på ryktet.

  5. Päronet says:

    Haaa, haaa. En tysk resenär frågar inte efter vatten utan bier därav bemötandet. Vattendrickande betraktas nog som en något suspekt företeelse på andra sidan Östersjön.
    Hade du begärt sodavatten hade sannolikt bemötande blivit bättre. Genom att tillsätta lite CO2 i våttet hade Du då visat att Du tillhörde den grupp av Homo Sapiens som gett sig bort från flodbäddens sörplande och tagit ett steg in i civilisationen. Haaa, haaa. trink,trink Schwesterlein trink lass Deine Sorgen zu Hause

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *