Gåtor och talessätt

Gåta: Vad är det som gör att man inte kan äta, sova eller tänka klart?

Svar: En ettrig och elak förkylningsblåsa. Ouch! Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta – så sant. Även om jag fram tills idag trodde att det faktiskt var “fattiga föräldrar” som det skulle vara i talessättet. Alltid lär man sig något nytt.


2 Responses to “Gåtor och talessätt”

  • Päronet Says:

    Zinksalva hette botemedlet på den tiden jag var ung och vacker. Labsprit duger oxå, då i 96 % ig konc för utvärtes bruk . Vid svåra symtom kan invärtes bruk även anses lämpligt.

  • Karin Says:

    Jo, får nog köpa lite zinksalva. Labsprit har man ju rätt bra tillgång till också. Dock kändes det lite sådär att gå runt och lukta sprit på jobbet så jag tog en kur då jag kom hem istället av det starkaste vi hade hemma. Så nu kan jag säga till maken att jag äntligen har smakat hans Ardbeg,haha! Känns som den lille förkylningsblåse-fulingen faktiskt blev lite rädd av Ardbegkuren och jag klandrar honom inte.

Leave a Reply