Intressant test

Fick en kul länk tidigare i veckan, där man kan testa sitt välstånd (eller vad nu prosperity bäst översätts med)

http://www.myprosperity.com/ (sidan funkar lite dåligt ibland)

Dock tycker jag själv att det läggs lite konstiga värderingar i vad som är plus och minus-faktorer, speciellt vad som var minus. Sidan refererar dock till vetenskapliga studier, och läser man närmre på vissa faktorer ser man att det inte behöver vara så generellt (tex så är mycket baserat efter värderingar i USA).

Några exempel på minus-faktorer som jag hade:

– Att både jag och maken jobb-pendlar (så hemskt är det oftast inte så det har någon influens – och då vi cykelpendlar så är det en stor plusfaktor)

-Att jag tycker politik är viktigt

-Att jag inte är religiös

-Att jag tycker jobbet är viktigt

Inte för att vara sån, men slår man ihop de tre sista faktorerna blir det ju lite så att ju mindre man tänker själv och analyserar omvärlden, desto gladare är man :-p . Kan nog ligga något i det. Hade ju varit rätt soft att låta sig ledas av religionen, inte reta upp sig på politik eftersom man ändå tycker det är oviktigt, och dessutom inte bry sig om saker och ting strular på jobbet :-p .

Sen kan man jämföra sina svar med hur genomsnitts-mannen/kvinnan i ens ålder och land (eller någon annan ålder/land om man vill det ) har svarat. Inte helt otippat så var jag inte speciellt lik genomsnitts-kvinnan på 0-34 år i Sverige. Dock hade jag faktiskt lite högre prosperity score, så så dåligt är det tydligen inte att inte att vara lite olik 😉 .

gnägg2Smile!

This entry was posted in 2009, Lustig information, Oktober 2009. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *