Gård?

Efter att spenderat några dagar på landet så fick jag en tanke att man kanske skulle köpa en gård (liten eller avstyckad sådan alltså, inget stort!) istället för en villa i något radhusområde. Då man tänker efter är ju en gård så mycket närmre det vi vill ha.

En grej vi prioriterar mycket högt är avskildhet. Att ha fem grannhus, där de kan stirra rakt in i ens hus går bort. Det ska vara hygglig lugn och ro, inte en massa skrik och oljud i omgivningarna. Å andra sidan vill jag inte heller ha någon som klagar på att hundarna skäller. Vi vill alltså kunna föra oljud men inte höra på det :-p .

Vi vill även ha mycket yta – både i bostad och tomt.

Närhet till allmänna kommunikationer är ett måste, vilket inte alltid finns hos gårdar. Men har ändå hittat en del ställen nära stationer så det kan ju gå.

Sen är det ju nog lite mer “meck” att bo på gård, men å andra sidan är jag ju uppvuxen på en gård och har aldrig nånsin bott i ett villaområde, vilket faktiskt känns som främmande mark för mig.

Har vi gård ska vi ha en massa hundar!! Kanske får också lite senare (just fåren är dock inget jag checkat med maken, men ska vi ha en border collie och liknande hundar så är det ju extra kul med lite får)? Jag (och maken) älskar ju djur och jag kan inte tänka mig leva utan djur (…så länge till – har redan gjort det i tio år för lång tid…), så djurvänligt måste boendet vara i vilket fall.

800px-sarplaninac_mit_herde

Får och vovve

guarddog_img_2och en Border collie och får

Fast inga kossor, även om de är snälla djur. Vi ska ju ha våra vanliga jobb och inte bli lantbrukare bara för vi har en gård.

400px-ch_cow_2

Tja, vi får väl se vart vi hamnar! Kanske är det orealistiskt med en gård och det stannar vid en dröm, men det hade varit väldigt najs… Förvånande nog så finns det en hel del gårdar i vår prisnivå inom rimligt pendlingsavstånd, så det är ju inte ekonomiskt omöjligt iallafall.

This entry was posted in Maj 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Gård?

  1. maria says:

    jag röstar så FÖR!!! sen så småningom ska jag ju oxå ha en hästgård men min tidsplan är år 😉 röstar även FÖR border collies!!

  2. Karin says:

    Gård it is! Tyvärr hade den jag spanat på precis sålts, men men, hittas någon bra gård på hemnet etc. så meddela mig gärna! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *