Film

Hrm, kollade precis listan på vilka filmer som var Oscarsnominerade (för bästa film, men även priserna för manlig/kvinnlig skådespelare och biroll) och noterade att jag bara sett 2 filmer som hade fått någon typ av nominering, nämligen The Dark Knight (Heath Ledger, manlig biroll) och Tropic thunder (Robert Downey Jr, manlig biroll).

tropic-thunder-posterTropic thunder – en inte så seriös film…

Fast bland animerade filmer har jag sett alla (Wall-E, Kung Fu Panda, Bolt – alla bra men hejjar på Bolt). Samt att jag har sett varenda komedi som kommit ut de senaste åren. Jag inser att jag kanske någon gång borde ta tag i mitt film-liv och dra mig upp ur romantisk komedi/tecknat-träsket (även om jag gillar det skarpt) och se lite seriösa filmer med djupare handling. Men det är svårt, av flera anledningar:

* Jag använder hjärnan så mycket under jobb-veckan och då jag är ledig vill den ha semester. Då är romantisk komedi jättebra!

* Det finns så mycket elakheter och orättvisor i världen man inte orkar se på eller få reda på finns (hrm, det lät lite mörkt det där kanske…)

* Jag är så j-a känslosam då jag ser på film så det är bäst för förståndet att inte se något för sorgligt/deppande/uppretande etc, då blir jag bara knasig.

Men man får kanske ta detta och ta tag i de seriösa filmerna ändå. Många av mina favoritfilmer är ju just filmer som man blev berörd av, som Gladiator, den gröna milen, the notebook, eight below – böööl bööööl…

gladiator_ver1grna-milen_27871482thenotebook

eight_belowFilmer jag gillar

På tal om tårfyllda filmer, så fort den kommer ut ska jag se på “Marley och me”. Dock inte på bio, skulle få alldeles för ont i huvudet av att hålla tillbaka tårarna för den – så var det iallafall då jag läste boken. Hoppas på att filmen är lika bra som boken.

marleyBra bok!

This entry was posted in Februari 2009, Film and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Film

  1. Päronet says:

    Hmmmm, de omtalade animerade filmerna har jag inte sätt så,,,,

    Päran från Bjärehalvön

  2. Anna says:

    Fast måste man vara djup i sin film-smak? För min del är det så att jag oftast ser film för att jag vill bli underhållen en stund, komma bort från verkligheten lite. Och det är klart att ibland kan man vara sugen på att se något tårfyllt eller meningsfullt, men andra gånger vill man bara ha kul. 🙂

  3. Karin says:

    Det fixar vi fader :-)!

    Så sant, man måste ju inte vara djup i sin filmsmak, men då man aldrig är det känner man att man kanske borde vara det någon gång iallafall. Men skönt höra det finns fler som gillar att bli underhållna och komma bort från verkligheten då man ser film :-)! Nu ser jag dödlig fångst, det är så långt ifrån verkligheten man kan komma 😉 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *