2010

2010 har varit klart bättre än 2009 🙂 . Ett år då vi båda verkligen haft fullt upp, men upplevt och lärt oss mycket!

Året största händelse för mig personligen var att jag skrev en avhandling och disputerade. Är jättenöjd med disputationsdagen 🙂 . Jag hade lagt ner mycket tid på min avhandling, men under disputationen kände jag att det verkligen var värt det, för det var faktiskt väldigt roligt att sitta där och diskutera avhandlingen och känna att man hade ganska bra koll 🙂 . Och festen tyckte jag var superskoj, och vilka fina tal jag fick där 🙂 ! Sen var även känslan att vara klar med det hela väldigt skön, en så stor lättnad, och nu kan man jobba på ett annat sätt då man inte har detta framför sig. Men ja, mindre jobb blev det kanske inte direkt…

Väntar på att försvara min avhandling

Även maken blev under året klar med ett stort projekt som tog mycket tid, så 2010 gick mycket åt att bli klar med stora projekt. Så helst inga stora projekt 2011 – hellre många mindre projekt istället.

Innan året började trodde jag inte det skulle bli så mycket resande p.g.a. detta , men jodå 🙂 .

Har varit i 8 huvudstäder i år: Paris, Rom (plus då Vatican city), Aten, Budapest, Victoria (Seychellerna), Köpenhamn, Stockholm. Ok, de två sista besöker jag iofs så gott som varje år så de räknas inte riktigt.

Jobbresor jag varit på i år är Seychellerna, Aten, Göteborg (2 ggr), München, Kuopio samt spahotell i Danmark. Jag älskar det med mitt jobb, att det är en del resande 🙂 !

Glädjande har jag varit  med maken på många resor: Paris, Rom, Budapest, München/Garmisch-Parteinkirschen, cykelsemester i Blekinge och en tur  till Norrland. Sen har jag rest med maken och päronen en sväng till Öland också, samt en massa olika platser runtom i Skåne och Halland.

Resorna har varit härliga, och har fått med mig en mängd intryck och erfarenheter hem. Har fräschat upp kunskaperna i geografi och historia rejält efter dessa resor, men även fått bättre kunskaper om djur och natur, teknik och religion.

Någon hund blev det inte under året, och ärligt talat tror jag detta dröjer länge. Däremot har jag åkt hundsläde vilket var härligt 🙂 !

Vi köpte även en bil, vilket var lite otippat. En Audi A6 som vi kallar Ådi. Störtskön bil, även om det var en del strul i början då bilfirman hade gjort en dålig hjulinställing.

Annars känns det som tiden verkligen har flugit detta året – har inte alls hängt med och har varit flera månader efter mentalt. Den annars ganska tråkiga tiden runt oktober/november/december sa bara schwooooosh!

This entry was posted in 2010, 2011, Januari 2011. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2010

  1. Päronet says:

    Ja tänk om alla årsberättelser jag genomlidit varit så inspirerande som denna hade jag sannolikt inte sovit mig genom de flesta av dem jag bevittnat

  2. Karin says:

    Hahaha 😉 ! Ja, det var ett händelserikt år 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *