Köttmarknad

Nej, vi har inte varit ute på någon nattklubb i Aten. Däremot var vi på köttmarknaden under den sista stunden i innerstan på måndagmorgonen. Det var en annorlunda upplevelse. Då har jag ändå varit på liknande marknader på olika ställen som t.ex. Kina. Här i Aten fanns det mängder av människor som sålde kött, och nu har jag nog sett det mesta som går att se av kroppsdelar från djur och flådda djur. Det vände sig en del i magen på mig måste jag erkänna. Även om jag tycker om att äta kött så var detta lite väl explicit. Bildbevis hoppar jag över den här gången…

Sen var vi även på fiskmarknaden. Även det var fascinerande, och den blev jag inte alls så äcklad av. Även där fanns mängder med människor som sålde, och all möjlig fisk/skaldjur såsom bläckfisk, haj, kungskrabba, m.m.

Bläckfisk

Haj

Noterade i övrigt att himmeln över Aten hade en mycket skum färg den dagen. En grågul nyans. Atenarna själva sa att det var vanligt, antar att det beror på luftföroreningarna. Dessutom var varenda bil brunprickig på taket etc efter regnet, så regnet är nog inte jättefräscht. Även min jacka antag samma färg.

Himmelsblå? Kanske inte.

Bil som det regnat på.

This entry was posted in 2010, Aten, Grekland, Mars 2010, Resebloggar. Bookmark the permalink.

2 Responses to Köttmarknad

  1. Maken says:

    Vi har haft gult regn i Malmö för något år sedan och då berodde det på sand från Sahara som letat sig högt upp i atmostfären efter rejäla oväder. Med tanke på att Aten ligger betydligt närmare, så kanske färgen har samma ursprung?

  2. Karin says:

    Jo det kan ju vara något sånt. Kändes lite weird, lite som färgen kan vara då det snart ska åska. Nu är det dock bara vanligt mulet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *