Viktor 10 månader

På sistone har motoriken gått snabbt framåt. Viktor är överallt nu :p . Han går längs möbler, och han förvandlar alla möbler som han kan till gåstolar. Han är inte lika risktagande som Alfred var på att gå runt möblerna, däremot så kan han inte riktigt kalkylera risker med gåstolsmöblerna, så det har hänt ibland att han har ramlat med hans matstol över sig (IKEAs stol, så den är lätt). Han har även börjat klättra och har lyckats ta sig upp på saker. Han har blivit duktig på att stå utan stöd och han är så nöjd så varenda gång han gör det 🙂 . Han kan ibland ta sig från sittande till stående, men annars tycker han att en liggande förälder är perfekt att stödja sig mot för att komma upp till stående.

En torkställning funkar bra som gåstol. Stolen står vid dörren för att Viktor alltid ska dra i fästena för plissedagardinerna…

Klättring uppför trappa. Han gick halva trappan själv. Nu har äntligen säkerhetsgrinden kommit så den ska vi hämta ut idag och placera vid trappuppgången! Mer klättringsbilder nedan…

Ett foto på Viktor som står upp, efter att tagit stöd mot dammsugaren. Han älskar dammsugaren – då den kommer ut så utbrister han i riktiga glädjetjut.

Han har nu 6 tänder som han gillar att bitas med. Han är även rätt bra på att tugga mat. Han vill gärna ha plockmat istället för att bli matad. Favoriten nu (näst mjölk) är vattenmelon. Och slutligen kan han nu äta en hel portion gröt istf halvportioner. Man skulle kunna tro att en så stor kille åt mer, men det är väl nattätandet som spökar. Japp, fortfarande nattamning för honom. Jag vill gärna att han tar det lugnt med nattätandet i alla fall mellan kl 24 och 07. Och i början av juli ska jag vara borta en natt så är lite nervös inför det. Men de goda nyheterna på den fronten är att han nu dricker välling! Tydligen var fullkornvälling mer populärt än havrevälling. Men än så länge har han inte visat någon superentusiasm för någon typ av mat, förutom då mjölken. Då man lägger honom på sängen för amning (han ammar bara innan sovdags vid lunch och kväll, plus då under natten) så är han dock mycket entusiastisk.

 

Han är en ganska ljudlig bebis, och han har börjat prata lite två-staviga ord (ma-ma, ba-ba). Då han är glad över något tjuter han ljudligt, och då han gör nummer 2 i blöjan, så hörs det. Han är en glad filur men han har nog lite humör. Han är inte helt följsam vid blöjbyten, klädbyten och skrubbning efter maten. Däremot så ÄLSKAR han att bada. Han blir helt till sig så fort han ser badkaret och skvätter lyriskt då han väl får bada och är inte rädd för att få vatten i ögonen (han och storebror är helt olika där). Ser fram emot poolhäng i sommar!

Ibland har han haft små störningar på sömnen, då han har vaknat lite väl tidigt eller tjoat nån timme mitt i natten, men vanligtvis sover han  från ca 18.30-19 tiden till 07.00 ca (+-1h). Tror alltid jag är mitt i en dröm då klockan är halv 7 och jag har en sovande bebis!

Då jag kollade på Alfreds 10-månadersinlägg så stod det såhär “Även sömnen går för tillfället lite bättre, och på sistone har han somnat runt 9 halv 10. Igår skippade vi andra sovstunden och höll honom vaken, och då somnade han redan kl 19.50! Rekord! Då passade vi på att korka upp en vinflaska, hehe. Sen vaknade han iofs vid 11-tiden, och då somnade vi alla tre då vi skulle natta honom :p . Kort vinkväll, haha :p .”

En förklaring till att Viktor somnar tidigare kan dock vara att vi har skippat den andra sovstunden i ett tag nu, fast å andra sidan så somnade han inte så sent då han sov 2 gånger per dag heller. Syskon är olika helt enkelt! (och det där med 9 halv 10 gäller fortfarande för Alfred, iaf på sommaren).

Viktor och jag har det gött ihop på dagarna (men nu är det inte lång tid kvar som vi ska hänga ihop bara vi 2 längre). Vi har ett barnsäkrat allrum på ovanvåningen, där det ligger en massa leksamer, så han går mest runt och lattjar med dom och går/klättrar längs möbler. När han vill ha uppmärksamhet så kommer han till mig och bits lite :p .

Och så storleken. BVC-besök senare idag – resultat från dagens invägning och mätning kommer. Storlek 86/92 gäller nu. Alfred använder fortfarande endel plagg i 98 så dessa behöver jag väl knappt plocka undan…

This entry was posted in 2017, Juni 2017, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

One Response to Viktor 10 månader

  1. Päronet says:

    Ja här får vi se att ingenting är ointressant för vår jubilar så grattis till familjens upptäcktsresande .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *