Alfred 15 månader

Då blir busungen 15 månader! Skriver inte så mycket idag eftersom jag har ett störigt sår på fingret :p. Men det är lite samma med honom som förra månaden – fullt ös alltså! Och sen förra månaden har ju Alfreds hamster tillkommit, så han springer efter den och ropar efter den. Han gör mycket ljud men inga direkta ord förutom “mamma” och “mommo”. Och så pekar han ofta och säger “eeeeeeh”. Inte alltid som man förstår vad han menar.  Tyvärr har han lärt sig hoppa över vår provisoriska barnspärr till hallen, och dit vill han ofta för där är dammsugaren. Idag sa Jimmy att Alfred höll på med dammsugning i en timme :p. I övrigt så gillar han bilar i alla dess former – förutom att åka i dom då :p. Han käkar på bra, men då han ska äta så ska han  alltid ha en specifik sak att leka med. Han pekar på vad han vill ha på bordet och vägrar öppna munnen tills han får exakt rätt sak. Sen slänger han ner leksakerna i golvet efter ett tag. Mycket motion det där att ge honom mat. Han kan äta själv med sked, men då kan man ju inte leka samtidigt! Så han gör oftast inte det. Dricka med mugg/glas kan han fint nu (med en del spill), så han vill dricka ur alla muggar och muggliknande föremål, inklusive de som är prydnadsföremål eller fyllda med kaffe (och han gillar faktiskt kaffe!).

DSC_1689Fjärrkontroller är alltid en favorit; här är en i barnstorlek

This entry was posted in 2014, Alfred, Alfred fyller månad, Januari 2014. Bookmark the permalink.

1 Response to Alfred 15 månader

  1. Päronet says:

    Grattis, grattis vår upptäcksfarande charmtroll.

    Mormor och morfar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *