Viktor 5 månader

Igår blev Viktor 5 månader gammal. Jag har inga färska längd/viktuppgifter för 5-månaderskillen, eftersom det var snöstorm då jag skulle till BVC och besöket fick ställas in, men han växer på bra (som vanligt). Storlek 80 sitter bäst nu, men även 86 funkar. Finns det inga rena byxor så går det bra att låna Alfreds – de sitter bra i midjan men får ju rullas upp lite i benen :p. De har ungefär samma storlek på låren 😮 .

Han är fortfarande en rätt så glad och lugn kille, men har visat betydligt mer humör och vilja nu, och varit rätt high maintenance sen i julas. Han tuggar frenetiskt på allting – gärna på hans kläder – och ibland kan han även vilja ha napp.

dsc_1617

Tugga på filt

Han har blivit bättre på att ligga på mage, och nu har han slutligen börjat med “stålmannen”. Han har dock lite risigt tålamod :p

dsc_1635

Han har blivit bättre på att sitta och sitter bra med stöd. Det dröjer nog inte så länge förrän han kan sitta själv.

Maten tar vi det rätt så lugnt med, men han får ofta sitta vid bordet och smaka lite smakportioner. Det gillar han och brukar banka då han vill ha mer.

dsc_1507

dsc_1506

Han sover fortfarande bra, även om han fikar rätt ofta på nätterna. Ibland vaknar han sent på kvällen och har en manisk runda då han sprattlar och skrattar som en tok :p. Han somnar vid 8-9 tiden och vaknar då klockan ringer vid 0730 (oftast lite senare på helger då alarmet är av).

Brorsan är hans stora idol. Alfred underhåller honom mycket, och ibland lite väl hårdhänt, men Viktor är tålig och brukar skratta åt honom. Fast ibland kan han vara den som är “störig” 😉 .

dsc_1556

This entry was posted in 2017, Januari 2017, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *