Posted on Leave a comment

Alfred 19 månader

19 månader idag!

Alfred är en glad och livlig liten kille. Men han har också ofta stunder av kontemplation då han sitter och kollar på saker, funderar eller bara ligger i sängen och tittar och ser klurig ut. Han kan sitta i lugn och ro lääänge och se Alfons eller Pocoyo.

DSC_0342I kontemplativt läge

Han är lite mer lätthanterlig nu än för några månader sen, då man inte kunde lämna honom ensam i 5 sekunder utan att allt klättrades på eller drogs ner :p. Däremot har han en förkärlek att springa iväg från en då man är ute. Han kan springa iväg hur långt som helst, även om man vänder och säger “jag går nu”. Han springer i riktning mot där det är bilar (hjälp!). Full fart – han springer snabbare och snabbare. Han har även börjat att sparka fotboll. Och köra tyngdlyftning (lyfta våra tunga soffkuddar tills han blir röd i huvudet). Han vill gärna ut – han går till dörren och pekar och försöker öppna. Tur att det snart blir lite lättare att gå ut…

Talet går väl fortfarande inte så supersnabbt framåt – han pratar lite ibland men oftast pekar han på saker och ting och säger “eeeh” och tycker han gör sig förstådd.

IMG_3034Eeeeeh!

Favoritmat just nu är gurka. Man kan inte ha gurka framme då vi ska äta för då ska han bara ha gurka. Han kan lätt sitta och gnaga i sig en halv stor gurka.

Han har blivit kramig på sistone, och nog faktiskt lite mammig ibland (säger mamma ofta då jag är borta)! Han har ingen snuttefilt, men han har snuttebilar 😉 . Bilar är det bästa han vet och de ska med överallt, gärna till matbordet. Han gillar att organisera sina bilar i olika parkeringsplatser, vilka kan vara lite vartsomhelst som under täcket eller på stolen. Han kör runt med det mesta billiknande (bil, tåg etc) i alla möjliga dimensioner. Han gillar även stora “bilar” – då han skulle åka vagn ville han hellre köra den.

IMG_3029

Man får sig oftast flera goda skratt per dag av hans upptåg, och det kan ibland behövas bland all flyttpackning, flyttfix och jobb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *