Viktor 22 månader

Då är det bara 2 månader kvar till 2-årsdagen!

Viktor är inne i en rätt intensiv period, pust! Han har ju rätt mycket humör… Han lägger sig ibland ner på golvet och skriker om han inte får som han vill. Och oftast vill han inte äta alls. Eller så vill han gå ut. Han vill gå ut hela tiden, och tar på sig vilka skor han hittar, vems det än är. Då frågar han ofta efter “hatt”. Han gillar att vara på trädäcket och köra motorcykel. Han har mycket spring i benen.

Gillar att vara ute

Fortfarande så tyker han bara om musikvideor på TV. “Baba” är ordet vi har för att se på TV (efter “babblarna”) och se på TV för barn kommer nog alltid heta “baba”. Han älskar musik, och nya favoriten är Crazy frog. Jag brukar ta på den på morgonen för att Alfred ska vakna till och klä på sig (det kan ta lång tid…) och då springer de båda runt på nedanvåningen.

En nyhet är att han har börjat med potta! Han har blöja på sig annars, men ibland får han sitta lite på pottan och kan sitta där frivilligt ett tag och även kissa i den.

Han tycker böcker är kul, speciellt en typ av böcker där det finns ett litet tecknat djur som gömmer sig på varje sida. På en av de första sidorna på dessa böckerna finns alla djuren i boken tecknade. Han kan säga vad de flesta djur heter, men då han kommer till ormen bankar han alltid argt på den :p

Somnat med bok

Påtal om djur så fortsätter han att vid de flesta förskolehämtningar gå till “ajarna” och peka (stor pappershaj som hänger i taket).

Talat går framåt och nu kan han säga många olika ord. De senaste är att han säger “prutt”! då det är relevant :p . Och han har även lärt sig att säga både sitt eget namn och Alfreds namn.

Och sömnstatusen är samma som vid 21-månadersinlägget.

22-månaders Viktor!


One Response to “Viktor 22 månader”

Leave a Reply