Alfred 1 år

Enligt ultraljuden så skulle Alfred ha påbörjat att existera som livsform för ungefär ett år sedan, så enligt tideräkningen i vissa delar av Tibet och Kina så fyller han ett år idag 😉 .

Men jag kör nog med den vanliga tideräkningen, så tre månader får det vara ;).

På tal om födelsetid och Kina så finns det ju en kinesisk födelsekalender som anger om det är en pojke eller flicka som gömmer sig i magen (Länk) . Det stämde med Alfred! Vilket även en klar majoritet av övriga “könsbestämningsmyter” , inkl min “intuition” gjorde, vilket är lite roligt även om jag inte tror på sånt.

 

 

This entry was posted in 2013, Alfred, Januari 2013. Bookmark the permalink.

3 Responses to Alfred 1 år

  1. Päronet says:

    Nä, man behöver ju inte ha så bråttom med åldrandet. Barn skall ha tid att vara barn men tyx i dag åter betraktas som små vuxn, något man gjorde under 1200-talet och framåt till 1800-talet och då kom barnen att behandlas därefter. ( I våra museer ser vi i målningar bevis på detta.) I dag är det allt för vanligt att “marknadskrafterna” sätter upp åldersmarkörer där de genom sina produkter bestämmer hur barn skall uppfattas och hur de själva skall uppfatta sig d.v.s små “vuxna konsumenter”. Jomen riktig “snålblåst” på vägen ner och upp till tidningslådan.

  2. jessika says:

    den där kinesiska kalendern som bestämmer om det e en tjej el kille den har stämmt på ca70% av mina kompisar även på mig och Liw =)

  3. Karin says:

    Päronet:Nejdå, Alfred ska vara min lille kille så länge som möjligt.
    Jessika: Coolt att det stämde på så många!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *