Alfred tre månader

Idag blir Alfred 3 månader 🙂 ! Han känns inte längre som en liten bebis, utan mer som en liten pojke 🙂 . Detta kan ha att göra med hans storlek (7kg) och stora kalufs. Samt att han “pratar” en massa. D.v.s. utbringar läten som låter som ett djungeldjur. Då han är igång som mest så är det inte en chans att man hör vad som sägs på TV:n. Munnen används mycket, då den inte utbringar läten så äter den, suger på napp eller – favoriten – suger på fingrarna.

Och så ler/skrattar den en hel del

Och för all del, den kan skrika också, speciellt då han är hungrig.

Alfred gillar att observera sin omgivning. Han kollar runt med stora ögon. Att vara på nya ställen är kul. Även om man råkar få sprutor där. Att bli buren runt och kolla över axeln är roligt. Vad som däremot inte är roligt är att kolla rakt in i en bröstkorg (om det inte gäller käk, förstås) – bärsjal och bärsele är inte hans smak. Men barnvagnen älskar han tack o lov.

Han kan ligga ner lite varsomhelst, inte nödvändigtvis i någons famn dock – ibland vill han ligga i famnen men ibland föredrar han att sträcka ut sig på soffan och snurra snurra snurra cykla cykla cykla… Ett ställe han inte är så förtjust att ligga i är dock sovrummet :p . Om han inte ligger i barnvagnen i sovrummet, då är det ok. Så vi har inte världens renaste golv :p. Hur man än gör så lägger han sig inte för natten om klockan inte har passerat midnatt. Sen brukar han nanna gott till ca kl 9 (inkl lite fikapauser däremellan).

Ja det var lite om hur 3-månadersversionen av Alfred är. Men han ändrar sig ju hela tiden, men vissa personlighetsdrag är nog mer konstanta. Jag gillar hans temperament 🙂 , han är rätt så easygoing tycker jag, oftast glad och nyfiken. Men med tanke på hur mycket han övar motoriken kommer man nog ha fullt upp då han väl kan förflytta sig själv!


2 Responses to “Alfred tre månader”

Leave a Reply