Katt

Efter att slutligen insett att hund är lite för komplicerat att skaffa just nu, så har jag snöat in på katter istället.

Eftersom Jimmy är allergisk trodde jag att man i såfall var tvungen att ha en nakenkatt:

Jag är inte ytlig eller så, men jag vill ha päls…

Men sen såg jag att det finns två raser till som är allergi-vänliga 🙂 . En av dessa var den sibiriska katten, som verkligen låter som en bra katt (den Sibiriska hunden är ju min favorit, så då är det inte så konstigt jag gillar den Sibiriska katten 😉 ).

Det här gillar jag skarpt i beskrivningen av den (från Wikipedia):

Sibirisk katt är storvuxen kattras från Ryssland av samma typ som norsk skogkatt och maine coon. Hanen väger mellan 7 och 9 kg, honan 4,5 till 7 kg. Många menar faktiskt också att den sibiriska katten är så nära man kan komma en hund, utan att det faktiskt är en hund. Detta beror förmodligen på att den sibiriska katten är mycket människokär och gärna följer sin ägare överallt. Den vill vara med överallt och är mycket nyfiken. I övrigt är det en aktiv katt som anses vara intelligent och läraktig.”

Det är även en “natural breed” och alltså inte sönderavlad.

Nackdelen? Att den är ovanlig och nog inte helt lätt att få tag på.

Men visst är den fin?

This entry was posted in 2009, December 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Katt

  1. Marie says:

    Hej,
    Hittade hit av en slump. Men vill berätta om vår erfarenhet av Sibiriska katter. Min sambo är mycket allergisk mot pälsdjur, katt är värst. Han får en allergisk reaktion bara av att jag eller någon annan kommer hem hit och har träffat på katter.

    Nu har vi två Sibiriska katter boendes hos oss, och det går jättebra 🙂 För oss är det fantastiskt att kunna ha katt igen, något jag (som haft katt hela livet) och barnen är mycket glada över. Något att ta i beaktande är dock att alla Sibiriska katter är inte allergivänliga, utan alla individer har olika halter av Fel-D1 så man bör testa hos uppfödaren man tänker köpa katten från. Sen finns det andra saker man kan vara allergisk mot, och då hjälper det såklart inte att många sibirier har lägre halter av just Fel-D1.

    Med vänlig hälsning
    Marie & kissarna

  2. Karin says:

    Ah det låter ju bra 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *