Viktor 20 månader

Idag då Viktor blir 20 månader så var det dags för 18-månaderskontroll på BVC :p. Det gick bra, och han är nu lika mycket lång som tung 😉 (+2SD på båda, 15,6 kg resp 91 cm).

Det har hänt ganska mycket sen sist! Språket har utvecklats och han kommunicerar mycket. Som jag skrivit om tidigare så har han lämnat mammas&pappas bo och flyttat in till Alfreds sovrum. Det har gått ganska bra. Han vet att det är där han ska sova, men han har lite svårt att komma till ro och somna. Och det är ganska akut nu att köpa en riktig säng, för han får inte riktigt plats i spjälsängen :p

Han är företagssam, och flyttar stolar för att kunna leka med vatten, hämta nappar, eller annat som han inte kommer åt. Förskolläraren sa att det märktes att han inte var curlad, utan han redde sig bra själv och fixade saker 🙂 . Hon sa att han verkligen är en redig kille 🙂 .

Leka med vatten är populärt, fast köksluckorna är inte så förtjusta…

Men han blir väldigt arg om han inte får lov att göra saker :p . Han gillar att se tecknade musikvideor, men blir arg om de är för långsamma och klagar. Jag kommer ihåg då Alfred var i 2-årsåldern, då sa han hela tiden “se annat” om han inte var nöjd, jag hoppas vi slipper det här. Och storebror, han leker Viktor mycket med, även utomhus på förskolan.

Sen leker han också mycket med gosedjur, och har en mängd på sängen. Speciellt babblarna är populära och han har nästan alla babblare som gosedjur. Han blir SÅ glad då han får dom.

Viktor och Björnen Rune

Här är en glad kille som just fått Babba i en extra stor variant. Han har även Doddo i handen som är av samma storlek som resten av babblarna som han har.

Han vill ofta ut. Då klär han på sig och försöker komma ut. Här har han burit Jimmys tofflor från hallen, satt på sig mössan, och försöker ta sig ut:

Här är lite foto på honom från förskolan som jag har plockat från deras blogg:

 

This entry was posted in 2018, April 2018, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

2 Responses to Viktor 20 månader

  1. Tommy Engström says:

    Vad härligt att han är så företagsam kramar farfar

  2. Päronet says:

    Fin liten kille som reder sig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *