Semester

Lite sent kanske, men nu kommer lite om hur min semester har varit utöver bilsemestern. Den känns redan lite fjärran…

Tiden efter bilsemestern spenderade vi hemma i Malmö (totalt ca 10 dagar). Hade planerat in en del turer, men nu då Ådi är sjuk fick det bli Malmö, men det var bara bra och relaxande.

Har haft det riktigt avkopplande 🙂 och brydde mig inte alls om vädret – nästan skönt att det var endel dåliga dagar så man kunde sitta inne med gott samvete. Men det var trevligt med de soliga dagarna också såklart, då gick vi lååååångpromenader, oftast via Ribban och V:a hamnen.

Annars har jag spenderat mycket tid i soffan där jag gjort fotoböcker och läst böcker, bl.a. “Paganinikontraktet” och “Den farliga leken” som var två spännande böcker. Blir mest deckare – har helt vuxit ifrån chick-lit som jag gillade tidigare. Har även sett på en massa filmer, tyckte bl.a. om “Leap year”  och “Lincoln lawyer”.

Har lagat goda middagar varje kväll. Fast tillslut blev jag lite trött på att laga mat någon/några timmar varje dag så då involverade jag maken. Extra lägligt då han fick tillfälle att använda sitt nya förkläde han fått av sin mamma ;).

Till middagarna så dracks det goda och lite lyxigare viner (ok, inte till alla 10 middagar, men till endel). Har varit lite ekonomisk och druckit boxvin på sistone, men det är ju najs att hitta goda flaskviner… Som fördrink oftast mojito, eller ost och vin på balkongen (jodå, under semestern blev vi slutligen klara till att städa balkongen). På morgonarna blev det långa frukostar med nybakat bröd och tidningsläsande, och ibland frukost ute på stan.

För att kompensera alla de där kalorierna som nämns ovan så promenerade vi ca 2h per dag. Någon cykling blev det inte, men jag tog mig ut och joggade en dag. Det var längesen jag joggade, och uppenbarligen anstränger man lite andra muskler vid jogging än vid cykling, för sen fick det bli soffan tre dagar efteråt…

En annan typ av motion jag ägnade mig åt var shopping. Att jag pallar mig ut för att shoppa betyder att jag är reeeelaxad 😉 . Så jag gjorde en räd där jag köpte alla kläder som jag behövde till safarin – så nu har antalet beiga/khakifärgade plagg i min garderob ökat med 1000%. Köpte bl.a. en klänning likande den nedan. Förutom kläder fixade jag även visum till safarin, så mycket är ordnat till safarin, skönt.

Så summa summarum en mycket relaxande semester. Det behövdes! Ska försöka hitta samma relaxkänsla på helgerna.

This entry was posted in 2011, Augusti 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *