Det går i lås

Jag kan knappt komma på att jag någon gång i mitt liv innan sommaren 2011 råkat ut för att låsta dörrar plötsligt inte går att öppna trots att man har rätt nyckel (däremot har jag några gånger varit med om att dörrarna inte går att öppna för att nyckeln är någon helt annanstans än där man själv är…).

Men nu har jag haft mycket lås-strul på sistone. 3 gånger på 2 månader…

Strax efter midsommar så gick det helt plötsligt inte att låsa upp dörren till vårt förråd. Skickade ett surt mail till fastighetsbolaget om att de får gärna säga till om de byter lås… Men de hade inte bytt lås, utan min nyckel var helt enkelt för sliten så den passade inte in längre (trots det inte känts trögt att öppna låset tidigare). Tur att det inte var under ett dagen-innan-resande-förrådsbesök för att hämta upp resväskorna i alla fall…

Nyckel 2 som inte passade var på korridoren som jag bodde på då jag var i Kanada. Efter att bott där i några dagar så gick dörren helt plötsligt inte att öppna. Receptionisten trodde nog att jag var efterbliven, men efter en del övertalade följde hon med mig till rummet och försökte öppna. “oh my gosh, it is true, it is actually impossible to open it!” var hennes kommentar, och hon sa att det aldrig någonsin hänt tidigare. Efter några timmar kom en låssmed. Även här kunde timingen varit värre, dörren var av den modellen som låses automatiskt då man stänger den. Det fanns ingen toa på rummet, så låset hade även kunnat gå sönder efter en nattlig vandring i korridoren till en toalett.

Och så trean. Efter att vi varit iväg på en eftermiddags/kvälls-promenix till v:a hamnen på söndagen så kom vi inte in i vår lägenhet. Meckade hur länge som helst, sen kollade vi låssmeder på eniro. Ingen låssmed i hela malmö svarade. Kan ha ett visst samband med att MFF spelade samtidigt. Fick till slut tag på en i Lund. Han meckade med låset i en timme… Till slut fick han borra upp det. Kommande del på historien blir väl att få tag på vaktmästaren (som inte har några kvällstider, utan det är att vara hemma från jobbet som gäller….) och att få fastighetsbolaget att betala låssmeden (låset gick sönder p.g.a. att det var för gammalt och slitet.

Och vad vill universum säga mig med detta? Att jag inte ska låsa upp mig på saker :p ?   Nja, snarare att det är bra att undvika att dricka en kanna te innan man går iväg på långpromenad eller innan man ska sova då man bor i en korridor…

Påtal om lås och nycklar hittade jag denna i den roliga siten Graphjam

This entry was posted in 2011, Augusti 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *