Odlingar

Jag har planterat en del frukt och bär i trädgården på sistone. Hoppas på bra skörd och att Viktor inte äter upp allt långt innan skördetid 😉 .

Två äppelträd. Ett familjeäppelträd t.v. med Ingrid Marie, Aroma, och Filippa (den sistnämnda är min favorit) och ett träd med Katja t.h. Båda svagväxande, med tanke på trädgårdens storlek. Mittemellan står en björnbärsbuske (lowberry little black prince). Även den i kompaktform – blir 80 cm hög och behöver inte bindas upp, dessutom tagglös.
Äppelträden blommade fint.
Den lille björnbärsbusken.
Har även planterat lite bär i hörnan av trädgården, framför förrådet. Det är en blandning av bär och blommor/buskar så det ser lite rörigt ut. Magnolian som var på framsidan av huset har flyttat hit (och vi har planterat ett träd där istället). Här i planteringen finns det röda vinbär, två olika sorters blåbär (hybridblåbär. Hade hellre haft amerikanska blåbär men de tar mer plats), allåkerbär (har aldrig smakat sådana) och hallon (Ruby beauty – även detta en kompakt, taggfri sort.
Blåbär och allåkerbär.
Det kommer bli en del blåbär ser det ut som 🙂 .
Det kommer även bli endel vinbär 🙂 .
Har en paallkrage med flera olika sorters jordgubbar, bl.a. Honeoyeoch polka, men även den tidsenliga Korona. En del bär är på g. I pallkragen bredvid har jag planterat örter, men där syns det inget nu.
Det växer smulton bredvid jordgubbarna.
Vi fick en tomatplanta av Viktors förskola. Den dog, så vi fick en ny, hoppas den mår bättre. Bredvid den en Diamantina.
This entry was posted in 2020, Juni 2020 and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Odlingar

  1. Tommy Engström says:

    Du är suverän med växter hoppas du får en större trädgård i framtiden kramar hälsa barnen och Jimmy

  2. päronet says:

    Vi ser fina sköna,gröna växter som ger ett lyft för ögat och utetillvaron.

  3. Karin says:

    Jo, man får göra det bästa man kan av det som finns här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *