Posted on 1 Comment

Hemmasöndag och Mårten gås

På söndagar brukar vi vara hemma och fixa. Det finns alltid något att göra…

På förmiddagen brukar vi ta det lugnt, och killarna får spela. De älskar söndagsmorgonar – gud vet när Alfred går upp…

Efter det får de göra annat. Här sitter de med Lonpos och Katamino.

Denna söndagen så tog Jimmy fram symaskinen. Jag hjälpte till och sprätte upp sömmar – ungefär på min kompetensnivå 😉 . Det går hål i sönernas kalsonger hela tiden, så det blev många att sy.

Kolla förresten Jimmys panna – det har läkt bra 🙂 .

Killarna tröttnade på vårt fixande. De frågade om vi inte skulle ut och gå idag och undrade om vi inte kunde gå till Dalby Söderskog? Vi måååste ut sa dom. Vi sa dock att vi hade mycket att fixa, men att de kunde gå en sväng själva. Så de gick runt i kvarteret och letade Pokemons till det blev mörkt ute, runt 1.5-2 timmar. Så kul att de kan gå ut på egna äventyr tillsammans 🙂 .

Under tiden så lagade jag Mårten Gås – middag. Vi hade dock inte gås, men väl lokalt uppfödd tupp (som var jättegod!) med diverse tillbehör såsom brysselkål, jordärtskockspuré, kokta morötter och kålrötter, sås, rödkål, m.m. Killarna skrattade och så “nu kommer vi fisa jättemycket” 😉 . Viktor ville dock inte ha någon gele eftersom han hade sett en film där en gelekub åt upp folk (filem Framåt – en jättefin film även om det inte låter så på just den scenen 😉 ). Till efterrätt blev det smulpaj med äpple.

Svårt att ta vettiga foton i halvmörker på rörliga föremål :p.

Efter det såg vi film ihop (Fullt hus/cheaper by the dozen) och killarna åt popcorn (enligt Viktor så är film och popcorn precis samma sak…).

1 thought on “Hemmasöndag och Mårten gås

  1. Med andra ord en härlig söndag kramar till er

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *