Viktor 3 år

Grattis till vår minsting som fyller 3 år idag! Fast han har känts som en 3-åring rätt så länge, både till storleken och sättet, och eftersom han hade släktfesten den 4e Augusti (på min beräknade förlossningsdag!) så känns det som att det var ett tag sen som han fyllde år. Men det är alltså idag 🙂 !

Han är en härlig och glad kille, som dock kan vara rätt mycket 3-åring med rejäla utbrott. Han har t.ex. lärt sig att skrika för att försöka få som han vill (men det funkar inte härhemma!).

Han är en aktiv kille som kan gå en halvmil (minst) och hålla högt tempo en hel dag. Nu på semestern härhemma har han inte sovit något lunchsov alls (förutom då han somnat under bilturer någon enstaka gång). Han är pratglad och meningarna flyter på – det känns som han behärskar svenskan flytande och kan hur många ord som helst. Han är nyfiken och vill veta mer om saker och ting (ibland genom att undersöka dom så att dom går sönder :p). Och nu så börjar han snart på storbarnsgruppen på förskolan.

Han är en kelen kille som gärna vill kramas och mysa 🙂 , och han gillar att leka. Gärna med traktorer (fortfarande en favorit!), grävmaskin, bärgningsbil, saker som har vinschar, m.m, men också gärna med köksredskap. Oftast hittar man saker där man inte förväntar sig dom, t.ex. om man ska ta en tesil, så ligger det små leksaker i den. Samtidigt så försvinner många saker, för att sedan hittas på de mest konstiga platser :p. Han använder fortfarande nappar, och dom kan man hitta lite här och var. Det kommer bli svårt med avvänjningen… Han får bara napp då han ska sova, men då vill han ha tre stycken, och det är hans skatter. Han gillar sagoläsning då han ska sova. Favoriter just nu är Halvans polisbåt och Ambulansen. Han gillar också att se på TV/platta, och favoriter där nu är Grizzly och lämlarna och Zorro.

Han dricker fortfarande välling på nätterna (efter att slutat en period så började han plötsligt med det igen :/), vilket vi hoppas att han snart kan sluta med. Han har varit utan blöja på dagen i ett halvår, och snart hoppas vi att nattblöjan försvinner också (eftersom han ofta kommer upp på natten och säger att han måste gå på toa). Och napparna, det kommer ju bli intressant att avsluta det… Men det känns som många av bebis-sakerna är påväg att avslutas (skönt!). För nu är han ju “stora killen”, som han brukar säga 😉 (och han har även passerat 1 meter)

This entry was posted in 2019, Augusti 2019, Viktor, Viktor fyller år. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *