Mygelborgs

Då vi handlar brukar vi ta en skön långpromenad till Västra hamnen, för att sedan handla på ICA Maxi i Västra hamnen. Det är en bra affär, bra utbud, fräscha råvaror, bra personal etc. Ibland finns det dock varken tid att gå eller köra till Västra hamnen, så då får vi handla i den enda affären inom snabbt gångavstånd. För att inte hänga ut någon affär räcker det att konstatera att det är en annan ICA i centrala Malmö…

Handla där vill man helst undvika eftersom summan på kvittot är fel ungefär varannan eller var tredje gång man handlar där (jo, det är så ofta). Och riktningen på skillnaden mellan vad varorna kostar och vad som står på kvittot är alltid samma – ni kan ju gissa åt vilket håll. Det klart vanligaste är att man “glömt” mata in extrapris i datorn. Vilket man någon gång kan ha överseende med på en måndag då erbjudandet är nytt, men detta händer ofta, och många gånger även i slutet av veckan.

Idag stod det i affären att de hade “2 st Arvid Nordquist Classic kaffe, 500 g, för 75 kronor”. Jag kollade in kaffesorterna – de kostade väl ungefär mellan 42 och 56 kr. Tog 2 paket ekologiskt kaffe. Jodå, jag tänkte att antagligen räknades inte dessa dyrare sorter kaffe in i priset, men då får man skriva det i så fall vilket de inte hade gjort. Slog vad för mig själv att de garanterat skulle ta ordinarie pris för dessa.

Och jodå, visst gjorde de det – 108 kr för att vara exakt. Sen hade de även “glömt” skriva i datorn att man fick 2 baguetter för 20kr (ett erbjudande de lär ha haft sen i måndags om inte längre) , så de tog 2 ggr styckespriset på dessa (22 kr, ingen pallar ju klaga över 2 kronor…). 35 kronor för mycket totalt.

Jag påpekade detta för mannen i kassan. Han sa att ekologiskt kaffe inte ingick i “2 för 75”. Då sa jag att det stod det minsann inget om. Så då ringde han den som skrivit skylten om kaffet. Den som skrivit skylten var medveten om att ekologiskt kaffe inte ingick, men han skrev inte ut det för “det förstår ju alla ändå”. Paret bakom mig hade också köpt 2 paket kaffe, hörde min konversation och sa att de också köpt ekologiskt kaffe.  Uppenbarligen finns det fler som som jag, som tar eko-kaffe, sen säger att det inte stod något på skylten om att det inte ingick och därmed snuvar Affären på 33 kronor. För det kan väl aldrig vara så att de inte förstod att det inte ingick?

Nåväl, det hela handlar inte om några kronor hit och dit (vilket iofs hade blivit ganska många hundralappar totalt med tiden om jag inte hade varit så nitisk). Vad som irriterar mig är denna ständiga “glömska” för att mata in extrapriser i datorn eller att skriva ut att dyrare varianter inte ingår i 2-st-för-x-antal-kr-erbjudandena. Därför är jag väldigt nöjd med att snuvat Affären på 33 kronor för kaffet. Eller förresten, 66 kronor – paret efter fick ju också eko-kaffet billigare då de hörde min konversation.  😉 .

This entry was posted in 2011, Juli 2011. Bookmark the permalink.

3 Responses to Mygelborgs

  1. Päronet says:

    Vi minns från juridiken att det pris som står på utbudet skall gälla och i ditt fall skulle det vara skrivet att det inte gällde ekologiskt kaffe.
    Pris och omfattning av utbud,alltså vilken vara det gäller skall inte vara föremål för tolkningar hos kunden utan vara klart utsagt. Det som inträffat kan däremot kunden tolka som om att de som sköter affären är skojare eller klent intellektuellt utrustade. Tyvärr något de “bakom disken” och flötet inte själv inser.

    Har sänt dig ett mejl.

    Päronet

  2. Karin says:

    Jodå, konsumentköplagen plingade till där, gammal fd juridikstudent som man ändå var ett tag. Jodå, kollat mejlen – det var en cooling däruppe till höger 😉 . Klart man får hänga på där sen då det börjar igen till hösten.

  3. Anna says:

    Trist! Jag kollar alltid mina kvitton lite snabbt efter att en gång ha fått betala 200 kr för 8 rullar toapapper…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *