Perspektiv på smärta

Som fortsättning på att jag skrev om smärta häromdagen…

Förr:

Då blev jag lätt äcklad av all fysisk smärta jag såg på tv, då vände det sig i magen och jag tittade bort, förskräckt över hur ont det måste göra att uppleva något sånt.

Nu:

Scen från random serie/film som involverar sprutor, sår, eller dylikt. Min tanke: Verkligen peanuts…

Scen från Revolution där en tjej får ett glödande järn från ugnen intryckt på armen. Min tanke: Peanuts…

Scen från The walking dead där en man med handklovar fästa i ett rör hugger av sig handen med en yxa för att komma loss. Min tanke “Ajaj… Men nä, en förlossning måste ändå fortfarande vara värre…

 

This entry was posted in 2012, November 2012 and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Perspektiv på smärta

  1. Päronet says:

    Intressant perspektivväxling som pekar på den praktiska erfarenhetens betydelse där denna sannolikt inte kommer att skrämma dig från att göra om erfarenheten , förmodligen beroende på att i smärtan finns en mening.

    Päronet

  2. Karin says:

    Jodå, trots smärtan är jag inte skraj för att göra om det hela om vi skulle komma på sådana tankar. Hade varit intressant att se om man hade kunnat göra det till en lite mindre smärtsam upplevelse baserat på det man lärt sig första gången.

  3. Karolina says:

    Läste ngn studie för ett tag sedan, där man försökte rangordna olika typer av smärta. Det enda som kom högre upp än förlossningssmärta var att kapa ett finger utan bedövning – det ska tydligen göra satans ont. Det också. 😉

  4. Karin says:

    Haha, jag är inte förvånad att förlossningssmärta kom så högt upp! Kapa ett finger gör ju nog ont det också – men känns ändå som lite kortare och mer förutsägbar smärta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *